Divriğide aşure programı düzenlendi

Divriğide aşure programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - Divriği ilçesinde aşure programı düzenlendi.
     Divriği Müftülüğü, Divriği Hacı BektaşVeli Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ve Gönül Dostları Derneğinin ortaklaşa düzenlediği aşure programı, Hal Meydanında gerçekleştirildi.
     Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, birlik ve beraberliğin en fazla ihtiyaç duyulduğu günlerin bugünler olduğunu ifade etti. Kaya, bu gibi organizasyonlar sayesinde kardeşlik duygularının had sayfaya çıktığını söyledi.
     Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise böylesine anlamlı bir program tertip ettikleri için Divriği Müftülüğü, Divriği Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ve Gönül Dostları Derneğine teşekkür etti.
     Divriği Müftü Vekili Vaiz Mehmet Emin Akbaş ile Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Çankaya da programın anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
     Divriği Ulu Camii imamlarından Nail Ayanın yaptığı duanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.
     Programa, Divriği Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aşkın Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Bekir Kahveci, AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Mermer, CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, kurum müdürleri ve amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriğide aşure programı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER