Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada -Davutoğlu: (Lübnanda kaçırılan Türk vatandaşları) Vatandaşlarımızın ailelerine hayırlı bir haber vermek için büyük bir çaba sarf ediyoruz


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnanda Türk vatandaşlarının kaçırılmasıyla ilgili, Vatandaşlarımızın ailelerine hayırlı bir haber vermek için büyük bir çaba sarf ediyoruz dedi.
     Bayramını geçirmek için Konyaya gelen Davutoğlu, Konya Valiliğince Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Davutoğlu, törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.
     Bayramlaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Davutoğlu, Lübnanda Türk vatandaşlarının kaçırılmasıyla ilgili bir soru üzerine, konuyla ilgili Lübnanlı makamlarla temas halinde olduklarını söyledi.
     Türk vatandaşlarının kaçırıldığı bilgisi geldiği andan itibaren Lübnanlı yetkililerle temasa geçtiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
     Kaçırıldığı haberi İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı nedeniyle Mekkede bulunduğumuz zaman gelmişti. Hemen Lübnan Başbakanı ve Dışişleri Bakanıyla bir değerlendirme yapık. Dün de Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştüm. Büyükelçimiz Lübnandaki bütün siyasi liderlerle görüşüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın ailelere hayırlı bir haber vermek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Libyadan vatandaşlarımızı zor şartlarda ailelerine kavuşturmuştuk. İnşallah bu vatandaşlarımızı da ailelerine sağ salimen kavuştururuz.
     Davutoğlu, ardından Çocuk Yuvasına giderek, burada kalan çocukları ziyaret etti. Davutoğlu, çak yaparak şakalaştığı çocuklarla bir süre sohbet etti.
     Çocuk Yuvasında kalan çocuklara hediyeler veren Davutoğlu, ardından bebeklerin bulunduğu kata çıktı. Davutoğlu, buradaki bir bebeği kucağına alarak sevdi.
     Bayramlaşma törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altınyıldız, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Kabakcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir : Muzaffer Çağlıyaner/Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı : J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER