Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada (1)

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada (1) Aslında terör örgütünün tam da yapmak istediği; bizi karamsarlığa sevk etmek, bizi kendi gündemimizi belirleme kararlılığından uzaklaştırmak, kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kılmak. B


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aslında terör örgütünün tam da yapmak istediği; bizi karamsarlığa sevk etmek, bizi kendi gündemimizi belirleme kararlılığından uzaklaştırmak, kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kılmak. Bunun olmayacağını onlara göstereceğiz dedi.
     Davutoğlu, bir otelde düzenlenen KOP Bölgesi Koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, bu sabah Bingölde gerçekleşen hain saldırıda 8 polisin şehit edilmesi dolayısıyla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın Konyadan erken ayrılmak durumunda kaldığını söyledi.
     Şehitlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Davutoğlu, şehit yakınlarını toplantıya gelmeden ziyaret ederek, taziyelerini ilettiğini bildirdi.
     Son yaşanan terör olaylarıyla ilgili, Bu, Türkiyenin kararlı yürüyüşünü etkileyecek bir durum değildir diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
     Aslında terör örgütünün tam da yapmak istediği; bizi karamsarlığa sevk etmek, bizi kendi gündemimizi belirleme kararlılığından uzaklaştırmak, kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kılmak. Bunun olmayacağını onlara göstereceğiz. Hem ülkemizin kararlı bir şekilde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmesi için her türlü çabayı bir saniye bile geciktirmeden, bir an bile tereddüt etmeden sürdüreceğiz. Hem de bu ülkenin birliğine beraberliğine, aziz vatanımızın egemenliğine kasteden bu hain terör saldırılarına karşı her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Devlet o devlettir ki bütün organik yapılarıyla her an her konuda faaliyetini aksatmadan yürütür.
     Ayrıca yıl dönümü dolayısıyla 51 yıl önce kaybettiğimiz, yine demokrasi şehidimiz Başbakan Adnan Menderes, benim selefim Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorluya ve Maliye Bakanı Hasan Polatkana da bir kez daha rahmet diliyorum diyen Davutoğlu, onları minnetle andığını ifade etti. Davutoğlu, Onların kendilerini feda ettikleri demokrasi ateşi bu ülkede hiçbir zaman sönmeyecek ve daha ileriye taşınacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konyada (1) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER