DİSİADın ilk kadın üyesi oldu

DİSİADın ilk kadın üyesi oldu -DİSİAD Başkanı Burç Baysal, derneklerine yeni üye olan Nevin İle rozet taktı


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Nevin İl, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneğinin (DİSİAD) ilk kadın üyesi oldu.
     Beraberinde bir grup iş adamı ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesindeki dış cephe malzemesi üretimi yapan Güney Yapı firmasına gelen DİSİAD Başkanı Burç Baysal, derneklerine yeni üye olan firma sahibi ve aynı zamanda DOGÜNKAD Başkanı Nevin İle rozet taktı.
     Başkan Baysal yaptığı konuşmada, uzun yıllar feodal yapının hakim olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde son yıllarda yaşanan sosyal değişim sayesinde kadınların da ev kadını olmaktan çıkıp, üretici olmaya başladığını söyledi.
     Artık bölge kadının siyasi alanın en etkili yerlerinde dahi görevler aldığını ifade eden Baysal, "Bu kısa süreye rağmen bulundukları her alanda başarılı şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Nevin İli dernek üyeliğine almak için davet etmiştik, kabul ettiler. Diyarbakırdaki diğer girişimci kadınları da üyeliğimize almak istiyoruz" dedi.
     DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl ise bir süre önce Diyarbakırdaki kadın girişimcilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla dernek kurduklarını belirterek, DİSİAD bünyesinde yer aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİSİADın ilk kadın üyesi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER