Didimde çöp konteynerleri yer altına alınacak

Didimde çöp konteynerleri yer altına alınacak


AYDIN (A.A) - Didim Belediyesi, yeraltı çöp konteyneri sistemine geçiyor.
     Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, ilçedeki çöp toplama sistemlerinin yer altına alınması ile ilgili projelerinin olduğunu, bu kapsamda 350 adet yer altı çöp konteyneri ve 2 araç alınacağını söyledi.
     Proje kapsamında çevre kirliliğinin önleneceğini belirten Karaoğlu, oteller bölgesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarının pilot bölge olarak seçileceğini ifade ederek, Bu çöp konteynerinde kağıt ve mukavva atıkları olmayacak. Bu kapsamda sokak toplayıcıların önüne geçilecek ve böylece evsel atıklar deşilemeyecek. Çöp suyu da olmayacak diye konuştu.
     El değmeden otomatik yükleme ile hızlı ve temiz işlem yapılacağını anlatan Karaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     1,5 metreküp, 3 metreküp ve 5 metreküp arasındaki kapasitelerde işlem uygulanacak. 5 metreküplük yer altı konteyneri için yer altı radarı yöntemiyle tespit edilen yerlere çukur açılarak yerleştirme işlemi yapılacak. Bu çöp konteynerleri uzaktan kumanda sistemiyle boşaltılacak. Boşaltma sırasında sokakları ve kaldırımları kirleten hiçbir sızıntı olmayacak. Yer altında 5 metrelik yüksekliğe sahip olacak konteynerlerin yer üstünde sadece 60 santimetrelik bölümü görünecek. Kilitli olacağı için konteynerlerin herhangi bir amaçla karıştırılması mümkün olmayacak dedi.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Didimde çöp konteynerleri yer altına alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER