DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu

DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Birdal: -Havacılık alanında Türkiyenin dört bir köşesindeki havalimanlarımızın büyük kısmı şantiye görünümdedir -Türkiyede havalimanların gelişmesi ve bakanlığımızın uygulamaya koyd


KASTAMONU (A.A) - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, Havacılık alanında Türkiyenin dört bir köşesindeki havalimanlarımızın büyük kısmı şantiye görünümdedir dedi.
     Birdal, inşaat çalışmaları süren Kastamonu Havaalanında incelemede bulunmak için geldiği kentte Kastamonu Turizm Eğitimi Merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğü hava alanları ve terminal binalarını kontrol ettiğini söyledi.
     Kastamonu Havalimanının bu yıl sonu, Iğdır Havalimanının bu ay içinde hizmete açılacağını, Elazığa da yeni tesisler yapıldığını anlatan Birdal, şunları kaydetti:
     Bingöl Havalimanının inşaatı bitmek üzere, 2012 içinde açılacak, Şırnak Havaalanı ile Hakkari Yüksekovada inşaat devam ediyor. Kars Havalimanına yeni iç ve dış terminal binası yapıyoruz, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak arasında bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanının inşaatı sürüyor. 29 Ekim 2012de oranın açılışını yapacağız. Havacılık alanında Türkiyenin dört bir köşesindeki havalimanlarımızın büyük kısmı şantiye görünümdedir. Türkiyenin havacılıktaki bu gelişimine ayak uydurabilmek için bu tesisleri yapmak ve önceden hazırlamak durumundayız.
    
     -Yolcu sayında büyük artış-
    
     Birdal, havalimanı olan illerdeki vatandaşlardan havayolunu kullanma konusunda istek ve gayret beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Arz talep dengesi oluştuğu takdirde sefer yapılabilir. Yoksa devlet zoruyla hiçbir şirketi buraya sefer yapacaksın diye zorlayamazsınız. Uçağın zarar etmeyeceği derecede bir koltuk sayısına sahip olarak uçuşlarını gerçekleştirirlerse seferi sürdürürler. Vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor. Türkiyede havalimanların gelişmesi ve bakanlığımızın uygulamaya koyduğu havacılık politikasıyla iç hatlarda 2003te 8,5 milyon olan yolcu sayımız, 2011de 58 milyonun üzerine çıktı. Bu vatandaşlarımızın yaklaşık 15 milyonu ilk defa uçağa binenler. Politika değişikliğiyle birlikte havayolu sektöründeki bilet fiyatları aşağıya çekildi. Sektör rekabete açıldı. Fiyatlar ucuzlayınca daha çok vatandaşımız uçağa binebilir hale geldi. Sayın Bakanımızın Hava yolu halkın yolu olduğu söyleminin altında yatan da budur.
     Kastamonudaki yaşayanların da bu yıl itibariyle havacılıkla ve hava yoluyla tanışacaklarını belirten Birdal, daha sonra havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy / Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Affan Kulunyar
<< Önceki Haber DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER