Develer bu yıl da çıraklık eğitim

Develer bu yıl da çıraklık eğitim merkezi için güreşecek


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bu yıl yedincisi düzenlenecek deve güreşlerinden elde edilen gelir, inşaatı devam eden çıraklık eğitim merkezi yararına kullanılacak.
     Kumluca Karatepe Stadında 27 Ocakta düzenlenecek deve güreşi için belediye toplantı salonunda Kaymakam Salih Işık başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve tertip komitesi üyeleri katıldı.
     Toplantıda konuşan Kaymakam Işık, yöre kültüründe var olan deve güreşlerinin her yıl farklı amaçlar dahilinde yapıldığını, elde edilen gelirle de bugüne kadar ilçede hastane, emniyet binası, meslek yüksek okulu, değişik okullar yapıldığını söyledi.
     Geçen yıl düzenlenen güreşlerden elde edilen gelirle de çıraklık eğitim merkezi inşaatına başlanıldığını hatırlatan Işık, bu yılki güreşlerden elde edilecek gelirin de yine aynı amaçla kullanılacağını belirtti.
     Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca ve yöresinde deve güreşlerinin bir kültür olduğunu, yapılan güreşlerdeki amacın elde edilen gelirin bu tür hayırlı işlerde kullanılması olduğunu ifade etti.
     Deve güreşlerinin Türkiyede bir marka haline geldiğini, bazı yörelerle adeta özdeşleştiğini dile getiren Çetinkaya, İlçemizde yapılan güreşlerin de markası her güreşin bir hayırlı işe vesile olmasıdır. Biz her yıl ilçemizde gerçekleştirilen gerek deve güreşlerimiz, gerekse yağlı pehlivan güreşlerimizin marka olması için çalışıyoruz. Bu yıl geçen yıl olduğu gibi güreşimizden elde edilen geliri çıraklık eğitim merkezimizin yapımında kullanacağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından tertip komitesi üyeleri arasında görev dağılımı yapıldı ve güreş hazırlıklarına başlatıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Develer bu yıl da çıraklık eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER