Dev gül heykeli festivale yetiştirilecek

Dev gül heykeli festivale yetiştirilecek -Başkan Günaydın: -Ispartayı tanıtıcı en büyük eserlerden birisi haline gelen bir çalışma oldu


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan ve Kaymakkapı Meydanında yer alacak Türkiyenin en büyük gül heykelinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gül heykelinin dikileceği Kaymakkapı Meydanında ve çalışmaların sürdüğü atölyede incelemelerde bulundu. Günaydın, atölyede gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı yaklaşık 2 yıldır devam eden gül heykelinin montaj aşamasına geldiğini söyledi.
     Heykelin, Isparta gülünün yaklaşık 130 kat büyüklüğünde bir kopyası olduğunu anlatan Günaydın, Ispartayı tanıtıcı en büyük eserlerden birisi haline gelen bir çalışma oldu. Bir gülün gerçek yaradılışında nasıl oranlar varsa biz de aynı oranları bozmadan gül ve yaprakları için uyguladık. Yaptığımız gerçek bir doğa yaradılışının taklidi dedi.
     Günaydın, heykelin Gül ve Halı Festivaline kadar dikileceği meydanda yer alması için yoğun bir gayret sarfettiklerini kaydetti.
    
     -Şehir merkezine yeraltı otoparkı-
    
     Başkan Günaydın, ayrıca Isparta Sağlık Müdürlüğü ile özel bir göz hastanesi arasında kalan 4 bin 167 metrekarelik alanda uygulanacak otopark projesi için kamulaştırma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.
     Yeraltında 7 kat şeklinde yapılması planlanan otoparkın üzerinin ise kent meydanı olarak düzenleneceğini belirten Günaydın, 4 parsel önceki başkanlık dönemimde kamulaştırılmıştı. Geçen hafta 2 parsel daha kamulaştırdık. Proje alanındaki mülk sahiplerinden gönüllü olarak parsellerini alıyoruz. Kamulaştırma için 2 milyon lira ayırdık ve bu para hazır diye konuştu.
     Güzel bir şehir kurmak istediğini belirten Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:
     Hükümet Meydanı arkasında bir otoparkımız bulunuyor. Burayı revize ederek araç sayısını artırmayı planlıyoruz. Yine Isparta Ticaret ve Kültür Merkezindeki bin 800 araçlık otopark da tamamlanmak üzere. Şehrin alt bölgesine bir otopark daha yapabilirsek şehrin otopark sorununu tamamen çözmüş olacağız. Bunu çözdüğümüzde Ispartanın en büyük sorunu hallolmuş olacak. Ispartalı hemşehrilerimiz de örnek bir şehirde yaşasın istiyoruz. Bu projeler uygulandığında Ispartanın kaderi değişecek, ben de kaderini değiştirmek için uğraşıyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Dev gül heykeli festivale yetiştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER