DEÜde akademik yıl açılışı

DEÜde akademik yıl açılışı -YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şimşek: -2023 hedefi güzel, doğru ama gerçekleşmesi için özgürlükçü, hürriyetçi, demokrasiye inanan üniversiteye ihtiyaç var -İki sene önce yeni bir kanun (Yükseköğ


İZMİR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Türkiyenin, cumhuriyetin 100. yaşı olan 2023 için koyduğu hedeflerinin güzel olduğunu, ancak bunların gerçekleşmesi için özgürlükçü, hürriyetçi, demokrasiye inanan üniversiteye ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) 2012-2013 akademik yılı, Sabancı Kültür Sarayında düzenlenen törenle başladı.
     YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin kendisine vizyon olarak 2023ü belirlediğini, cumhuriyetin 100. yılında, 80 milyon nüfusla, kişi başına 25 bin dolarlık milli gelirin öngörüldüğünü anımsattı.
     Gelirin nüfusla çarpılması halinde büyük bir zenginliğin görüldüğünü dile getiren Şimşek, bu gücün, mevcut insan gücüyle yönetilmesinin zor olduğunu, 2023e kadar kendisiyle, dünyayla barışık, en az 2 lisan bilen gençler yetiştirmek istediklerini ifade etti.
     Prof. Dr. Muhittin Şimşek şöyle konuştu:
     2023 hedefi güzel, doğru ama gerçekleşmesi için özgürlükçü, hürriyetçi, demokrasiye inanan üniversiteye ihtiyaç var. 12 Eylülün ürünü Yükseköğretim Kanunu ile bunun gerçekleştirilmesi mümkün görünmüyor. İki sene önce yeni bir kanun çalışmasına başladık. Çalışmalar sonuca yaklaştı, kısmen rektörlere iletildi. Gelecek haftadan sonra da tüm kamuoyuna sunulacak. Öğrenci merkezli, demokratik, hürriyetçi bir kanun yapmak istiyoruz. Çalışmayı yaparken 5 temel unsurdan yola çıktık. Bunlar, çeşitlilik, kurumsallaşma, performansa dayalı rekabet, mali esneklik ve çok kaynaklı gelir yapısı ile kalite güvenliği ve akreditasyondur.
     DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de, üniversitenin 30. yaşında Türkiyenin önemli yükseköğretim kurumları arasında yerini aldığını belirterek, Bilgi çağının üniversitelere yüklediği işlevin yerine getirilebilmesi için üniversiteler kurum olarak yeniden düzenlenmelidir. Bilim algısının, içeriğinin, öğretim ve öğrenim süreçlerinin yeni baştan dizayn edilmesine ihtiyaç vardır dedi.
     DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Senfoni Orkestrasının dinleti sunduğu törende, derece ile mezun olan ve en yüksek puanla DEÜye yerleşen öğrencilere ödül verildi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber DEÜde akademik yıl açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER