DES Genel Başkanı Avcı:

DES Genel Başkanı Avcı: -Çocuk yardımı artırılmalı


ANKARA (A.A) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, çocuk yardımının artırılmasını istedi.
     Avcı, Dünya Nüfus Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, nüfus artışı yüzde 2lerin altına inen Türkiyenin gelecekte genç nüfus konusunda ciddi sorunlar yaşayacağını belirtti.
     Küresel bir aktör ve bölgesel bir güç olma yolunda hızla ilerleyen Türkiyenin sürekli genç ve dinamik kalabilmesi için özellikle eğitimli, orta ve üst gelire sahip ailelerin en az üç çocuk sahibi olması gerektiğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
     Türkiyede aile başına düşen çocuk sayısı üçün altına düşmüş ve resmi verilere göre, kritik sürece girilmiş durumdadır. Türkiyenin nüfus artış hızı bu şekilde devam ederse 25-30 sene sonra yaşlı Avrupa ülkelerinden farkı kalmayacak. 3 çocuk önerisinin özellikle batı bölgelerimizde yaşayan, tek çocukta ısrar eden eğitimli ve varlıklı ailelerimiz tarafından dikkate alınması gerekiyor. Ülkemizin geleceği için önemli bir uyarıda bulunan Sayın Başbakanın bu önerisinin siyasi ve dini zeminde tartışılmaması gerektiğini, nüfus konusunun bilimsel ve teknik bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Önlem alınmazsa Avrupanın birçok ülkesinin yaklaşık 100 yıl sonra nesli sona erecek. Yıllardır bilinçli olarak yapılan olumsuz propagandalarla öz güveni olmayan, kompleksli, kendini küçümseyen bir toplum haline getirilmek istendik. Öz benliğimizden, kültürel ve moral değerlerimizden uzaklaştırılmaya hatta utanır hale getirilmeye çalışıldık. Fakat buna rağmen birçok konuda dünyada sayılı ülkelerden biriyiz. Cumhuriyetin 100. yılında 100 milyonluk bir Türkiye hedefi ile yakın gelecekte dünyanın en güçlü ve prestijli bir ülkesi haline gelecektir. Bunu görmemek için kör olmak gerekir.
     Avcı, eğitime yatırım yapıp, eğitim bütçesini artırarak nitelikli meslek sahibi bir nesil yetiştirmek için bütün imkanlarını seferber etmesi gerektiğini bildirerek, Türkiyenin nüfus artış hızı bu şekilde devam ederse 25 - 30 sene sonra yaşlı Avrupa ülkelerinden farkı kalmayacağını ifade etti.
     Avrupa ülkelerinde ortalama her çocuk başına 500 TL yardım verildiğine değinen Avcı, Türkiyede kamu görevlilerine verilen 20 TL civarındaki çocuk yardımının ivedilikle artırılması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber DES Genel Başkanı Avcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER