Deri ihracatında hedef pazar İtalya

Deri ihracatında hedef pazar İtalya -Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Zandar: -Avrupa Birliğindeki krize rağmen 2012 yılında en fazla ihracat yaptığımız ilk üç ülke Almanya, Fransa ve İt


İZMİR (A.A) - Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar, ABdeki krize rağmen 2012 yılında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülkenin Almanya, Fransa ve İtalya olduğunu belirterek, İtalyayı hedef pazar olarak seçtik dedi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyenin deri ve deri ürünleri ihracatında ilk iki sırayı alan Rusya ve İtalyadan ithalatçıları ağırlamaya hazırlanan Egeli dericiler, Japonyaya daha fazla ihracat yapmak için Japonya Deri Sektörü Pazar Araştırması Projesi üzerinde çalışıyor. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 21-23 Kasım 2012 tarihleri arasında da Rusyanın en önemli deri ithalatçılarını İzmirde ağırlayacak.
     Egeli dericiler, 27-30 Ocak 2013 tarihlerinde ise, İzmir-İtalyan Ticaret Odası işbirliğinde İtalyan deri ithalatçılarını İzmire getirecek. 3 günlük bir program kapsamında İtalyanın önde gelen ithalatçı firmaları, Türk deri, ayakkabı, deri giysi ve saraciye firmaları ile ikili iş görüşmeleri yapacak ve fabrikaları gezme fırsatı bulacak.
     Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, Ege Bölgesinden 2012 yılının Ocak-Eylül döneminde gerçekleştirilen deri ve deri mamulleri ihracatında yüzde 12lik düşüş yaşanmasına karşın Rusyaya yapılan ihracatın yüzde 41 artışla 7 milyon 100 bin dolara çıktığını belirtti.
     Rus pazarındaki konumlarını daha da güçlendirmek istediklerini ifade eden Tahiroğlu, bu ülkenin coğrafi konumu gereği deri ürünleri kullanımının çok yaygın olduğuna dikkati çekerek, Rusyada Türk deri ürünlerinin bilinirliği ve beğenisi çok yüksek. Türkiyenin deri ürünleri ihracatında Rusya birinci ülke iken bizim bölgemizde dördüncü sırada. Rusya Alım Heyeti Organizasyonu ile amacımız Rusyaya ihracatımızı daha da arttırmak ve Ege Bölgesinin deri ürünleri ihracatındaki düşüşün önüne geçmek ifadelerini kullandı.
     Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Zandar ise ABdeki ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılında İtalyaya yaptıkları ihracatta yüzde 26lık gerileme olduğunu dile getirdi.
     Zandar, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Avrupa Birliğindeki krize rağmen 2012 yılında en fazla ihracat yaptığımız ilk üç ülke Almanya, Fransa ve İtalya. İtalyayı hedef pazar olarak seçtik. İtalyadaki ekonomik daralma nedeniyle ithalatçılar yüksek adetli siparişlerden kaçındığı için Çinin de üretimden vazgeçtiğini görüyoruz. Bölgemizin deride öncelikli ihracat partneri olan İtalyaya ihracatımızın kısa sürede teslim, esnek üretim kabiliyeti ve yüksek ürün kalitemiz sayesinde doğru pazarlama teknikleri kullanılarak tekrar artacağını düşünüyoruz. Alım Heyeti Organizasyonu bu anlamda büyük önem taşıyor.
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Deri ihracatında hedef pazar İtalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER