Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından -Beşiktaş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunda oynadığı 4. maçında ilk galibiyet ve ilk puanlarını aldı -Siyah-beyazlılar, 45 gün sonra galibiyet sevinci yaşadı -Almeida, 3 maçlık cezanın ardından saha


İSTANBUL (A.A) - Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubundaki ilk galibiyetini ve puanlarını aldı.
     Şampiyonluk Grubunda daha önce oynadığı 3 maçı da kaybeden siyah-beyazlılar, Fiyapı İnönü Stadında Fenerbahçeyi mağlup ederek puanını 31e yükseltti. Beşiktaş, bu galibiyetle 3. sıradaki Trabzonspor ile arasındaki puan farkını da 1e indirdi.
     Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunda ilk maçında Galatasaraya 2-0, ikinci karşılaşmasında Trabzonspora 1-0, 3. maçında da Fenerbahçeye 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında 1-0 kazanarak, 18 maçtIr süren gol yeme geleneğine de son verdi.
    
     -Derbi galibiyeti hasreti bitti-
    
     Beşiktaşın bu sezonki derbi galibiyeti hasreti Fenerbahçe maçıyla sona erdi.
     Siyah-beyazlılar, bu sezon daha önce oynadıkları 6 derbi maçta galibiyet alamazken, 2 beraberlik, 4 de yenilgi elde etmişti. 6 maç sonra Fenerbahçeyi mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, bu sezonun ilk derbi galibiyetine de imza attı.
    
     -Almeida golle döndü-
    
     3 maçlık cezası nedeniyle Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunun ilk 3 maçında forma giyemeyen Hugo Almeida, sahalara döndüğü Fenerbahçe derbisinde golünü de attı.
     En son 19 Martta Fiyapı İnönü Stadında Manisaspor ile yapılan ve 4-1 Beşiktaşın üstünlüğüyle sona eren maçta gol atan Almeida, uzun bir aradan sonra gol hasretini giderdi.
     Almeida, Fenerbahçeye attığı golle, ligdeki gol sayısını da 11e çıkardı. Portekizli futbolcu, bu 11 golün 8ini kafayla attı.
    
     -Havutçu ve yeni yönetimin ilk galibiyeti-
    
     Beşiktaşta teknik direktör Tayfur Havutçu ile yeni Başkan Fikret Orman ve yönetimi ilk galibiyet sevincini Fenerbahçe derbisinde yaşadı.
     Kardemir Karabükspor maçında göreve başlayan Havutçu döneminde Beşiktaş, 1 beraberlik, 3 de yenilgi alırken, ilk galibiyet Fenerbahçe derbisinde geldi.
     Fikret Ormanın göreve başladığı dönemden bu yana ise Beşiktaş 7. maçında galibiyetle tanıştı. Siyah-beyazlılar, daha önceki 6 maçta, 2 beraberlik, 4 de yenilgi almıştı.
    
     -45 gün sonra galip geldi-
    
     Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldıkları 3 puanla 45 gün sonra ligdeki galibiyet hasretine son verdi.
     Ligde 6 maçtır kazanamayan Beşiktaş, 7 maçında 3 puana ulaşırken, en son galibiyetini 19 Mart tarihindeki Manisaspor maçında 4-1lik skorla almıştı.
    
     -Quaresma, yine derbide atamadı-
    
     Beşiktaşa geldiğinden bu yana derbi maçlarda gol atamayan Ricardo Quaresma, Fenerbahçe maçında da şanssızlığını kıramadı.
     Portekizli futbolcu, geçen sezon ve bu sezon yapılan derbi maçlarda rakip fileleri havalandıramadı.
     Quaresma, gol atamamasına rağmen, Almeidann attığı golde asist yaparak, takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.
    
     -Tribünleri dolduran taraftarlar susmadı-
    
     Eski açık tribün dışındaki tribünleri dolduran siyah-beyazlı kadın ve çocuk taraftarlar maç boyunca susmadan takımlarını destekledi.
     Kadın taraftarlar zaman zaman küfürlü tezahüratlar da yaptı. Kadın ve çocuk taraftarlar, maç sonrasında da galibiyetin sevincini doyasıya yaşadılar. Taraftarlar, maç bitiminde bir süre tribünleri boşaltmayarak Fenerbahçe karşısında kazanılan galibiyeti kutladılar.
     (BÜL-TAŞ-KAF)
<< Önceki Haber Derbi maçın ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER