Derbi maçın ardından

Derbi maçın ardından -Fenerbahçe, Beşiktaşa 1-0 yenilerek Süper Final Şampiyonluk Grubunda ilk yenilgisini aldı -Sarı-lacivertliler, Galatasarayın puan yitirdiği haftada liderlik fırsatını kaçırdı -Fenerbahçe bu sezon hafta içi


İSTANBUL (A.A) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunda Beşiktaşa 1-0 yenilerek, ligin bu son etabında ilk yenilgisini aldı.
     Süper Finale iyi bir başlangıç yaparak ilk 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, 4. hafta mücadelesinde Fiyapı İnönü Stadında Beşiktaş karşısında puan alamadı.
     İlk haftada Kadıköyde Trabzonsporu 2-0, ikinci haftada Türk Telekom Arenada Galatasarayı 2-1 ve 3. haftada da Beşiktaşı 2-1lik skorlarla mağlup ederek şampiyonluktaki iddiasını ortaya koyan Fenerbahçe, siyah-beyazlı ekibe karşı Dolmabahçede yenilmekten kurtulamadı.
    
     -Fenerbahçe fırsat tepti-
    
     Sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk mücadelesi kıyasıya süren Süper Finalde, Galatasarayın puan yitirdiği 4. hafta mücadelesinde lider olma fırsatını tepti.
     Beşiktaş maçına, Trabzonspor beraberliğiyle haftayı 46 puanla kapatan Galatasarayın 3 puan gerisinde 43 puanla çıkan sarı-lacivertli ekip, siyah-beyazlı ekip karşısında alacağı bir galibiyetle averajla lider olma şansını değerlendiremedi.
    
     -Puan farkı 3e yükseldi-
    
     Fenerbahçenin Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyet, lider Galatasaray ile olan farkı 1 puan daha artırdı.
     Süper Finalin 2. haftasında sarı-kırmızılı ekibi sahasında yenerek puan farkını 2ye düşüren, 3. hafta maçları sonunda da aynı farkı sürdüren sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında aldığı mağlubiyetle farkın 3e çıkmasına engel olamadı.
     Şampiyonluk Grubunun 5. haftasında 6 Mayıs Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak, son hafta mücadelesinde ise Kadıköyde Galatasarayı konuk edecek Fenerbahçeyi oldukça zorlu iki maç bekliyor.
    
     -Fenerbahçe hafta içi maçlarında gülemiyor-
    
     Fenerbahçe bu sezon hafta içinde oynadığı maçlarda gülemedi.
     Beşiktaş maçıyla birlikte bu sezon hafta içinde çıktığı toplam 8 maçta 4. yenilgisini alan sarı-lacivertli ekibin, 4 de beraberliği bulunuyor.
    
     -Volkan iyi, Alex etkisiz-
    
     Fenerbahçede sakatlıkları bulunan, bu maç için özel olarak hazırlanan iki futbolcudan kaleci Volkan Demirel maçta iyi bir performans ortaya koyarken, kaptan Alex etkisiz kaldı.
     Volkan, tehlikeli Beşiktaş hücumlarında kritik kurtarışlar yaparak farkın açılmasına engel olurken, teknik direktör Aykut Kocamanın 90 dakika sahada tuttuğu Brezilyalı futbolcu ise etkili olamadı.
     Volkan Demirel, sakat olduğu halde oynadığı maçta takımının en başarılı ismi oldu.
    
     -Bu sezon Beşiktaşa ilk kez yenildi-
    
     Fenerbahçe, bu sezon Beşiktaş ile yaptığı 4. derbi maçta, siyah-beyazlı ekibe karşı ilk yenilgisini aldı.
     Sezonun 34 maçlık bölümünde 8. haftada Fiyapı İnönü Stadında rakibiyle 2-2 berabere kalan, 25. haftada Kadıköydeki mücadeleyi 2-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, Süper Finalin 3. haftasında Kadıköyde 2-1 ile geçtiği rakibine Dolmabahçede 1-0 yenildi.
     Bu sezon özellikle deplasmanlarda yaptığı maçlarda oldukça fazla puan yitiren, Süper Finalin 2. haftasında Galatasarayı Türk Telekom Arenada yenerek şanssızlığını kıran sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş karşısında yine bir deplasman kaybı yaşadı.
    
     -Fenerbahçe 80. dakikada çift forvete döndü-
    
     Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş karşısında 80. dakikada çift forvete döndüyse de, sarı-lacivertli ekip aradığı golü bulamadı.
     Tek forvet oyuncusu Semih Şentürk ile maça başlayan sarı-lacivertli ekipte 80. dakikada Stochun yerine Bienvenu oyuna dahil edilirken, Kamerunlu forvet de mücadelede etkisiz kaldı.
     (SEL-TAŞ-KAF)
<< Önceki Haber Derbi maçın ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER