Depremzede Elif Eylüle, Türk Kızılayından bayram

Depremzede Elif Eylüle, Türk Kızılayından bayram ziyareti -Van depreminde annesini, babasını ve kardeşini yitirdikten sonra anneannesiyle yaşayan 8 yaşındaki Elif Eylül İşleri, Türk Kızılayı Erciş Şubesi üyeleri Kurban Bayramında yalnı


VAN (A.A) - Van depreminde annesini, babasını ve kardeşini yitirdikten sonra anneannesiyle yaşayan 8 yaşındaki Elif Eylül İşleri, Türk Kızılayı Erciş Şubesi üyeleri Kurban Bayramında yalnız bırakmadı.
     Vanda 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depreme Erciş ilçesindeki evlerinde yakalanan 4 kişilik İşler ailesinden geriye yalnızca 8 yaşındaki kızları Elif Eylül kaldı.
     Erciş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı olan babası Mehmet Murat, annesi Güven ve 9 yaşındaki ablası Ülkü Şevval İşlerin yaşamını yitirdiği depremde evlerinin enkazından yaralı çıkarıldıktan sonra bir süre hastanede tedavi gören Elif Eylülün bakımını, anneannesi Filiz Koç üstlendi.
     Tenzile Ana İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olan ve depremden sonraki yaşantısına anneannesinin yanında devam eden Elif Eylül, depremde yitirdiği annesi, babası ve kardeşinin özlemiyle Kurban Bayramına buruk girdi.
     Bayramı anneannesiyle yaşadığı evde geçiren Elif Eylülü ziyaret eden Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar ile gönüllüler Pelin Bayraktar, Recep Boyoğlu ve Uğur Çelebi, acılı ailenin bayramını kutladı.
     Anneanne Koç, deprem acısının halen ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirterek, depremin yıl dönümü ve bayramın aynı haftaya denk gelmesinin acılarını ikiye katladığını söyledi.
     Elinden geldiğince torunu Elife, anne ve babasının yokluğunu hissettirmemeye çalıştığını anlatan Koç, Rabbim bana ömür verdiği sürece torumunun yanında olacağım. Onu büyütüp iyi bir meslek sahibi yapmayı düşünüyorum. Babasını, annesini ve kardeşini kaybettiğinden bu yana benimle yaşıyor. Aradan geçen bir yıllık sürede az da olsa kendisini toparladı, psikolojisi düzeldi. Benim en büyük tesellim kızımın ve damadımın yadigarı Elif Eylüldür dedi.
     Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Bayraktar ise Elif Eylülün babası Mehmet Murat İşlerin hem öğretmen hem de Türk Kızılayı Erciş Şubesinin denetim kurulu başkanı olduğunu anımsatarak, Her bayram olduğu gibi depremden sonraki bu bayramda da yitirdiklerimizi anıyor, onların geride kalan hatıralarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz de Elif Eylülün daha iyi ve mutlu bir yaşam sürmesi için Türk Kızılayı olarak kendisiyle ilgileniyoruz diye konuştu.
    
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzede Elif Eylüle, Türk Kızılayından bayram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER