Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar

Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Alur: Yaz aylarında kalp krizi riskini azaltmak için, özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları gerekiyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. İhsan Alur, yaz aylarında kalp krizi riskini azaltmak için özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları gerektiğini söyledi.
     İhsan Alur, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının artmasının, özellikle kalp hastaları açısından bazı riskleri de beraberinde getirdiğini ifade etti.
     Aşırı sıcak ve nemli günlerde, kalp krizi geçiren ya da kalp ve damar hastalığı nedeni ile yaşamını yitirenlerin sayısında artış görüldüğünü kaydeden Alur, yapılan araştırmalarda, aşırı sıcaklardan özellikle yaşlı, çocuklar ve kalp rahatsızlığı olan hastaların daha fazla etkilendiğinin belirlendiğini bildirdi. Alur, Bunun en önemli nedeni tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte kanın pıhtılaşma oranının artmasıdır. Yaz aylarında olası bir kalp krizini önlemek için özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları gerekiyor dedi.
     Kalp hastalarının büyük kısmının sıcak yaz aylarında yaşanan gevşemeyle birlikte sağlıklarına dikkat etmediklerini ve fark etmeden kalplerini zorlayabildiklerini ifade eden Alur, şunları söyledi:
     Yaz aylarında açık renkli, bol ve rahat, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysiler tercih edilmeli. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için beslenmeye çok dikkat edilmeli, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınılmalı. Kolesterol bakımından kısıtlı hayvansal yağlar, yumurta ve kabuklu deniz ürünlerini tüketilmeli. Az ve sık aralıklarla, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye çalışılmalı.
     Sıvı kaybını önlemek için günde 2,5-3 litre su içilmeli. Güneş ışınlarının dik olarak ulaştığı saatler arasında açık havalarda dolaşılmamalı. Denize sabah ve akşam saatlerinde aç karnına girilmemeli, kumda güneş banyosu yapmamalı.
     Ayrıca hipertansiyonu olan kalp hastalarının tuz tüketiminden de kaçınması gerekir. Doktorunuza danışarak hipertansiyon ilaçlarınızın yaza göre düzenlenmesini sağlayın. Uzun seyahate çıkmadan mutlaka kalbiniz ile ilgili kontrollerinizi yaptırın.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER