Denizli Belediyesinden binicilik kursu

Denizli Belediyesinden binicilik kursu


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesinin 6-12 yaş grubu tüm çocuklar için düzenlediği binicilik kurslarında, 2 ayda 600 çocuğun eğitim aldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, tenis, futbol, gitar, bağlama gibi 18 farklı branşta düzenlenen ücretsiz kurslara bir yenisinin daha eklendiği, belediyenin 6-12 yaş grubu tüm çocuklar için ücretsiz at biniciliği kursu düzenlediği belirtildi.
     Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksinde gerçekleştirilen kursların yoğun ilgi gördüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kursun başladığı günden bugüne geçen 2 aylık süreçte 600 çocuk ata sporumuz biniciliği öğrendi. Devam eden kurslarda ise 300 çocuk 2 ay boyunca ücretsiz binicilik kursu alacak. Uzman eğitmenlerce verilen derslerde sırası kendine gelen her çocuk yaklaşık 20 dakika ata binerek o günkü eğitimini tamamlıyor. Kursa katılmak isteyen çocukların velileri, çocuğunun 2 fotoğrafı ve nüfus cüzdanı örneğiyle Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat edebilecek. Pazartesi haricinde haftanın tüm günleri düzenlenen kurs, saat 09.00-11.00 ile 16.00-22.00 saatleri arasında 2 farklı grup olarak veriliyor. İsteyen kursiyer, dilediği gruba katılarak binicilik eğitimi alabiliyor. Belediye, binicilik kurslarına katılan öğrencilerin binicilik malzemelerini karşılıyor.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, farklı bir kursla çocukları sevindirdiklerini, basketboldan tenise, futboldan atletizme kadar birçok farklı branşta çocuklara ve gençlere eğitim verdiklerini belirtti.
     At biniciliğini tüm çocuklara öğretmek istediklerini dile getiren Zolan, 6-12 yaş grubu tüm çocukları binicilik kurslarına beklediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizli Belediyesinden binicilik kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER