Denizliden 33 engelli kutsal topraklara gitti

Denizliden 33 engelli kutsal topraklara gitti -Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği, aralarında çocukların da bulunduğu 33 engelliyi umre ziyareti için kutsal topraklara gönderdi


DENİZLİ (A.A) - Denizliden 33 engelli, Umut Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneğinin organizasyonuyla umre ziyareti için kutsal topraklara gitti.
     Dernek Başkanı Nesrin Akbeyik, kafilenin hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, il müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle düzenledikleri kutsal yolculukla umreye gitme fırsatı bulan çocuklara 23 Nisan hediyesi vermiş olduklarını söyledi.
     Çoğu çocuk olmak üzere 9u görme engelli toplam 33 dernek üyesi engellinin 57 refakatçiyle kutsal topraklara gideceğini kaydeden Akbeyik, şöyle konuştu:
     "Bu dünyada ilk kez gerçekleşen bir proje. Annelerin kutsal topraklara engelli çocukları ile gitmek istediği bir projeydi. Engelli kardeşlerimiz çok şükür Allahın izniyle kutsal topraklara gidiyor. Bizim bu projemizi duyan kardeşlerimiz, bizleri de götürün biz de manevi duyguları yaşamak istiyoruz diye isteklerini ilettiler. Biz engelli bireyiz ama bunu umrede unutmak istiyoruz dediler. Denizlideki birçok hayırsever de bu engelli kardeşlerimizin masraflarını karşıladı. Kimi hayırseverimiz annesi oldu, kimi babası. Bu kardeşlerimin Cenabı Allahın özel davetlileri olduğunu düşünüyorum. Engelli kardeşlerimizin artık kutsal topraklara gitmesi zor değil."
     Umreye annesi ile giden görme engelli Şeyda Nur Kaplan da çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Denizliden 33 engelli kutsal topraklara gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER