Denizlideki yamaç paraşütü potansiyeli

Denizlideki yamaç paraşütü potansiyeli


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Sportif Havacılık Federasyonu Denizli İl Temsilcisi İsa Dal, Çameli Yaylacık kalkış pistinin yamaç paraşütü için önemli bir belde olan Ölüdenize yakınlığından dolayı yabancı turistlerin gözde uçuş parkurları arasına gireceğini söyledi.
     Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-15 Haziran tarihleri arasında Denizlinin Çameli ilçesine bağlı 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Yaylacık kalkış pistinde düzenlenecek Yamaç Paraşütü Dünya Kupası test yarışması için deneyimli 15 pilotla deneme uçuşları gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Dal, şunları kaydetti:
     "Dünya çapında yapılan sportif havacılık yarış alanlarının birçoğunun Denizlide bulunması büyük bir nimet. Bu seviyede bir uçuş yapabilmek için yabancı pilotlar binlerce kilometre yol kat ederek geliyorlar. Denizli hava olimpiyatları ve dünya kupası anlamında birçok organizasyona ev sahipliği yaptı ve dünya yamaç paraşütü literatüründe en ön sıralarında yer almaktadır. Ayrıca bu bölgenin yamaç paraşütü için önemli bir belde olan Ölüdenize yakınlığından dolayı yabancı turistlerin gözde uçuş parkurları arasına gireceğine inanıyorum. Haziran ayında organize edilecek dünya kupası test uçuşlarının ardından burası daha da önemli hale gelecek."
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu /
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizlideki yamaç paraşütü potansiyeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER