Denizlide sertifikalı ilaçlama kursu

Denizlide sertifikalı ilaçlama kursu


DENİZLİ (A.A) - Denizli Belediyesi, halk ve kent sağlığı açısından önem taşıyan ilaçlamanın bilinçli yapılması amacıyla kurs düzenleyerek, 63 kişiye ilaçlama sertifikası verdi.
     Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünde, kursta başarı gösteren kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirildi.
     Törene katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kurslarda, haşerelerle mücadele işlemlerini çağın gerektirdiği şekilde yerine getirerek, hem ilaçlayanı hem de toplum sağlığını korumanın amaçlandığını söyledi.
     Gökoğlan, Önceden ilaçlama işleri sertifikasız yapılırdı. Artık bundan sonra yasa gereği de sertifikasız ilaç kullanılamayacağı gibi sertifikasız ilaçlama da yapılamayacak dedi.
     Denizli Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Demirciler ise ilaçlama yapanların korunmasının önemli olduğunun ifade ederek, Öncelikli korunması gereken sizlersiniz. Amacımız sizi koruyarak doğaya zarar vermeden nasıl ilaçlama yaparızın cevabını bulmaktır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 63 kişiye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide sertifikalı ilaçlama kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER