Denizlide minibüsçülerin metrobüs eylemi

Denizlide minibüsçülerin metrobüs eylemi -Metrobüslerin faaliyete geçmesi dolayısıyla güzergahları değiştirilen minibüs şoförleri eylem yaptı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, İl Trafik Komisyonu tarafından bazı güzergahların tek yöne çevrilerek hat minibüslerinin güzergahlarının değiştirilmesine karşı minibüs şoförleri eylem yaptı.
     Delikliçınar Meydanında toplanan yaklaşık 100 minibüs şoförü, metrobüslerin faaliyete geçmesi dolayısıyla minibüs hatlarının değiştirilmesine karşı tepki gösterdi.
     Denizli Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Ümit Başkaya, 16 minibüs durağı adına yaptığı açıklamada, uygulama ile günlük mazot parasını kazanamayacaklarını savunarak şöyle konuştu:
     Buradaki uygulama tamamen Denizli Belediyesi yetkililerinin elinde olan ve halk otobüslerini koruyan ve kollayan bir uygulamadır. 40 yıldır Denizli halkına yaz, kış, yağmur çamur, bayram demeden, gece gündüz çalıştık. Birçok cadde trafiğe kapatılırken Lise Caddesi, İstiklal Caddesi, İstasyon Caddesi, 2. Ticari Yol, 29 Ekim Bulvarına minibüs sokulmamaktadır. Bu şehrin çocukları sürekli dışlanmakta ve yabancı bir şirketin hakları sürekli korunmaktadır. Denizlililerin kalbi Çınar ve Bayramyeri Meydanıdır. Denizli insanı şehrin neresinde oturursa otursun Bayramyeri, garaj çevresinden geçme mecburiyeti vardır. Çünkü birçok resmi kurum buralarda yerleşmiştir.
     Başkaya, kazandıkları parayı Denizli için harcayacaklarını ifade ederek, belediyenin koruyup kolladığı şirketin Denizliden aldığı her kuruşu cebine koyup gideceğini savundu.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide minibüsçülerin metrobüs eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER