Denizlide eşi ölen 2 bin 573

Denizlide eşi ölen 2 bin 573 kadına aylık bağlandı


DENİZLİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Programı kapsamında başlattığı uygulama kapsamında Denizlide 2 bin 573 kadına aylık bağlandığı bildirildi.
     Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklamada, düzenli nakdi yardım programının hedef kitlesinin, eşi vefat etmiş, muhtaç durumda bulunan, kendisi veya beraber yaşadığı çocukları, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar olarak belirlendiği belirtildi.
     Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Bu yardım programından faydalanabilmek için kadının resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması gerekmekte, boşanan veya nikahsız evlilik yapan kadınları kapsamamaktadır. Eşi vefat etmiş ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan, muhtaçlığı Vakıf Mütevelli Heyeti kararıyla onaylanan kadınlara, muhtaçlıkları devam ettiği süre içinde 2 aylık periyotlarla 500 lira düzenli nakit sosyal yardım verilecektir.
     Bu kapsamda, Denizli genelinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 4 bin 73 eşi ölmüş kadınımızın müracaatı alınmış, 2 bin 573 kadınımıza aylık bağlanmış, 899ununki ise ilgili genelge kapsamında Mütevelli Heyetlerimizce uygun görülmemiştir. 601 müracaatın ise iş ve işlemleri ivedilikle devam etmektedir.
     Ayrıca, düzenli sosyal yardıma hak kazanan eşi ölmüş kadınlarımızdan, çalışabilecek durumda olanların, İŞKUR kayıtları vakfımız tarafından yapılarak iş bulmaları sağlanacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide eşi ölen 2 bin 573 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER