Denizlide doğuştan göğüs şekli bozuk 3

Denizlide doğuştan göğüs şekli bozuk 3 hasta ameliyatla iyileşti


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Göğüs Cerrahi Polikliniğine göğüslerindeki şekil bozukluğu şikayetiyle başvuran üç hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu.
     Doğuştan göğüslerinde bozukluk olan Ramazan Karakaş (13), Mehmet Balık (14) ve Muhammet Yaylaya (21) çeşitli tetkikler yapılmasının ardından Karakaş ve Balıka kaburgaların kıkırdak kısımlarında doğum bozukluğu sonucu göğüs kemiğinin öne çıkması (güvercin göğsü), Yaylaya ise kaburgaların kıkırdak kısımlarında doğum bozukluğu sonucu göğüs kemiğinin içe doğru çökmesi (kunduracı göğsü) teşhisi koyuldu.
     DDH Göğüs cerrahları Uzm. Dr. Yeşim Doğan, Uzm. Dr. Ertuğrul Yoldaş ve Uzm. Dr. Ümit Aydoğmuş tarafından bir saat süren ameliyatlarla hastalar sağlığına kavuştu.
     Uzm. Dr. Aydoğmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede 4-5 yıldır büyük merkezlerde yapılan bu ameliyatın, ilk defa Denizli Devlet Hastanesinde yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Hastalarımızı ameliyata aldık. Daha önceden bu tür rahatsızlıkların ameliyatları açık yapılıyor ve uzun sürüyordu. Ayrıca büyük risk taşıyan ameliyatlardı. Şu anda kapalı yöntemle yaklaşık bir saat süren operasyonla yapılabiliyor. Bu tür ameliyatları, hastanemiz bünyesinde kendi ekibimizle yapabilir hale geldik. Toplam 11 tane yapmış olduk. Hastalarımız iyi, serviste takiplerine devam ediyoruz. Ameliyattan sonra ağrılarına göre ortalama üç dört gün kadar hastanede yatırıyoruz, daha sonra taburcu ediyor ve takiplerine devam ediyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide doğuştan göğüs şekli bozuk 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER