Denizlide çalınan künk mezar

Denizlide çalınan künk mezar -Pamukkale yolunu genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve kurtarma kazılarından sonra çalınan künk mezarın bulunması için çalışma başlatıldı -Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz: "Eserin


DENİZLİ (A.A) - Denizlide Pamukkale yolunu genişletme çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve kurtarma kazılarından sonra çalınan Roma dönemine ait künk mezarın bulunması için çalışma başlatıldı.
     Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol genişletme çalışmaları sırasında tarihi mezarların ortaya çıktığını belirterek, "Orada uzun soluklu kazı çalışması yapıldı. İlk bulunan eserlerin yanında başka yapıtlar da ortaya çıktı. Orada ortaya çıkan eserlerden küçük bir künk mezarı çalmışlar. Bunu yasa gereği bakanlığa rapor ettik. Eserin sağlam bir şekilde en kısa zamanda bulunmasını arzu ediyoruz" dedi.
     Yol genişletme çalışmaları kapsamında şubat ayının ilk haftasında Korucuk Köprüsünün yakınında bulunan mezarların olduğu alanda, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan alınan onayla kurtarma kazı çalışması başlatılmış, yaklaşık 15 gün süren kurtarma kazıları, geçen ay sona ermişti.
     Kurtarma kazılarının ardından Denizli Müze Müdürlüğünde görevli arkeologlar alana çizim yapmak üzere geldiklerinde mezarlardan birinin yerinde olmadığını fark etti. 2inci ile 5inci yüzyıl arasına tarihlenen, 52-34 santimetre ebadındaki, pişmiş topraktan yapıldığı ifade edilen künk çocuk mezarının, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındığı belirlendi.
     Tarihi eser, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün internet sitesinde çalıntı eserler sayfasında, "Denizli Korucuk mahallesinde bulunan nekropol alanından çalınan künk mezarı" olarak yer aldı.
    
    
     Muhabir: İbrahim Süzer - Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Denizlide çalınan künk mezar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER