Denizlide AB desteğine ilk başvuru kadın

Denizlide AB desteğine ilk başvuru kadın girişimciden


DENİZLİ (A.A) - Denizlide tarım ve kırsal kalkınma alanındaki projeler için açılan AB Kırsal Kalkınma Fonu desteklerine ilk başvuru bir kadın girişimciden geldi.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli Koordinatörü Ümit Dağdeviren, gazetecilere yaptığı açıklamada AB Kırsal Kalkınma Fonu (İPARD) hibe kredi faydalanmak üzere proje başvurularının başladığını, Denizlide ilk destek çağrısının Hatice Bilge Vuraldan geldiğini ifade etti.
     Vuralın, Çivrilin Gürpınar beldesinde 25 bin kapasiteli kanatlı et üretim faaliyetinde bulunmak üzere 1 milyon 166 bin 900 lira bütçeli projesini teslim ettiğini anlatan Dağdeviren, ilk projeyi teslim almanın heyecanı ve sevincini yaşadıklarını söyledi.
     Dağdeviren, şöyle konuştu:
     Hatice Bilge Vural, kuracağı işletme ile projede öngördüğü bütçenin yüzde 65ini hibe olarak alacak, bu da 758 bin 485 lira. Kendisinin bir kadın girişimci olması ve Denizli adına ilk proje olması dolayısıyla bizim için önemli. 9uncu çağrı 22 Mart Cuma günü sona erecek. Müteşebbislerimizin projelerini bekliyoruz.
     Bu desteği mümkün olduğu kadar çok kullanmamız gerekiyor. Kullanmadığımız takdirde ABye iadesi söz konusu. Amacımız köyden kente göçü önlemek, kırsalı kalkındırmak ve AB standartlarında işletmelerin sayılarını artırmak. Bu sayede gerek AB pazarına, gerekse dünya pazarına ürettiğimiz ürünlerin ihraç edilmesini sağlamak. Denizliye daha fazla yatırım yapılması ve fonlardan daha fazla faydalanılmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizlide AB desteğine ilk başvuru kadın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER