Deneyerek öğreniyorlar

Deneyerek öğreniyorlar -Eskişehirde nisan ayında hizmete giren Bilim Deney Merkezinde 7den 70e herkes günlük yaşamda karşılaştıkları pek çok şeyi bilimsel olarak deneme fırsatı buluyor -Merkezde dinozorların yaşamından, kua


ESKİŞEHİR (A.A) - Sinan Balcıkoca - Eskişehirde nisan ayında hizmete giren Bilim Deney Merkezinde 7den 70e herkes günlük yaşamda karşılaştıkları pek çok şeyi bilimsel olarak deneme fırsatı buluyor.
     Merkezde, dinozorların yaşamından, kuantum fiziğine, ses, ışık, su, hava, hız, enerji, mekanik, uzay simülasyonu ve animatronik temalarından oluşan sergiler ile interaktif düzenekler yer alıyor.
     Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evi Yöneticisi Didem Aydınmakina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin 16 Nisanda hizmete girdiğini belirterek, açıldığı günden bu yana Türkiyenin her yerinden ve ülke dışından yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırladığını belirtti.
     Aydınmakina, merkezi sadece çocukların değil, büyüklerin de ziyaret ettiğini ifade ederek, Bilim Deney Merkezi yaparak, deneyerek uygulama fırsatı sunuyor. Biz fen ve fiziği aslında hayatın içinde nerede kullanıyoruz, bunu nasıl örneklendiriyoruz. Biraz paslanmış olan bilgilerimizi ne kadar canlandırabiliyoruz. Buna ortam sağlıyor dedi.
    
     -Türkiyedeki diğer merkezlerden çok farklı-
    
     Ankara, İstanbul ve Gaziantepte de bilim deney merkezlerinin olduğunu anlatan Makina, şunları kaydetti:
     Bilim Deney Merkezinde animatronik dinozor bölümü, Türk-İslam alimleri eserleri, Da Vinci modellemeleri, konuşan tablolar, güneş arabası, cambaz bisikleti, ksilofon havuzu, dev araba kaldıracı, dönen su kovaları, F-4 phantom 2 savaş uçağı gibi diğer bilim merkezlerinde bulamayacağınız eğlenceli ve ilgi çekici bilim üniteleri bizi diğer bilim merkezlerinden farklı kılmaktadır. Okul turlarının dışında, kinetik, potansiyel, mekanik ve adrenalin turlarla merkezimizde ziyaretçileri ağırlıyoruz.
     Aydınmakina, bilim turlarının yanı sıra yaz atölyeleriyle de hizmet verdiklerini dile getirerek, Çocuklar bilimi severek öğrenebilecekleri, uygulamalı ortamlar buluyorlar. Gezegen modellemesinden tutun, sanatla bilimin buluştuğu etkinlikler ve bilim deneyleriyle ilgili çalışmalar talep görüyor ifadelerini kullandı.
    
     -Merkezdeki tasarımları biz ürettik-
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Jale Nur Süllü de 2009 yılında merkezin inşaatına başladıklarını anlattı.
     Bilim Deney Merkezinin Türkiyenin her tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Süllü, şunları bildirdi:
     Büyükşehir Belediyesi olarak Şehir bir okuldur anlayışıyla hareket ediyoruz. Merkezimizdeki tüm tasarımları Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaptık ve buradaki ürünler atölyelerimizde üretildi. Ünitelerin tümü yerli üretim olarak yapıldı. Burada, çocuklar, görerek, özellikle interaktif deney setlerini kullanarak, aslında günlük yaşamda karşılaştıkları çok fazla örneğin bilimde ne anlama geldiğini öğreniyorlar. Bu merkez 7den 70e herkes için çok ilgi çekici. Günlük yaşamda gördükleri ama çalışma ilkelerini bilmedikleri pek çok kuralı öğreniyorlar.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Deneyerek öğreniyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER