Demiryollarının Serbestleşmesi hakkında kanun tasarısı

Demiryollarının Serbestleşmesi hakkında kanun tasarısı -Bilecikte, Demiryolu Çalışanları Platformu üyeleri, tasarıyı protesto etti


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, KESKe bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Kamu-Sene bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) yönetici ve üyeleri, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısını protesto etti.
     Tepebaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanına yürüyün gurup adına açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, Demiryollarının Serbestleşmesi hakkında kanun tasarısının 6 Martta TBMMye sevk edildiğini, 13 Martta da ilgili komisyondan geçtiğini hatırlattı.
     Söz konusu yasa tasarısının, TCDDyi içine düştüğü açmazdan kurtaramayacağını savunan Demirkol, şöyle konuştu:
     Bu tasarı, sadece küresel sermayenin içine düştüğü krizden çıkmak amacıyla başlatılan özelleştirme furyasının bir devamıdır. Dünya Bankasının ve Avrupa Birliğinin yönlendirmesiyle yazılan bir yasa tasarısıyla karşı karşıyayız. Bu yasa tasarısının ne TCDDye ne de buradan yararlanan halkımıza hiçbir yarar getirmeyeceği bellidir. Çalışanlar mağdur edildi. Halkımız ise yararlandıkları kamu hizmetlerinden daha yüksek fiyatlarla yararlanmaya başladılar. TCDDde örgütlü dernek ve sendikaların oluşturduğu Demiryolu Çalışanları Platformu olarak başlattığımız eylem kapsamında Bilecikteyiz. Yarın, Ankarada olacağız, TBMMye yürüyeceğiz. Bu yasa tasarısının geri çekilmesini istiyoruz. Tasarı geri çekilmediği takdirde, 16 Nisanda Türkiye çapında bir günlük iş bırakma eylemi yapacağız.
     TUS Genel Sekreteri Cihat Koray da tasarının TCDDnin kurumsal sorunlarına çözüm getirecek hiçbir maddeyi içermediğini iddia ederek, Kanunun amacı, diğer özelleştirme uygulamalarında olduğu gibi TCDDnin ekonomik varlıklarının, çok ucuz bir şekilde birilerine peşkeş çekilmesidir. Kanunu hazırlayanlar kurumun sorunlarıyla alakalı ve iyi niyetli değildir dedi.
     Etkinlikte, Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Türk Büro-Sen Bilecik İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Mühiddin Demirci, MHP Bilecik İl Başkanı Hüseyin Köymen ve sendika üyeleri de hazır bulundu.
     Grup açıklamaların ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren - Mesut Tankulu / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Demiryollarının Serbestleşmesi hakkında kanun tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER