Dede, torununa böbreğini bağışladı

Dede, torununa böbreğini bağışladı -Antalyada yapılan operasyonla 7 yaşındaki Buseye dedesinin bağışladığı böbrek nakledildi


ANTALYA (A.A) - Antalyada yapılan operasyonla 7 yaşındaki Buse Çetinkayaya, dedesinin bağışladığı böbrek nakledildi.
     Medical Park Antalya Hastane Kompleksinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanenin Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla, 53 yaşındaki Celal Çetinkayanın bağışladığı böbreği, 7 yaşındaki torunu Buseye nakledildi.
     Konya Ereğlide yaşayan Baba Vedat Çetinkaya, 7 ve 3,5 yaşlarında 2 kızı bulunduğunu, çocuklarının ikisinin de doğuştan böbrek hastası olduklarını belirtti.
     Kızlarından Buseye doğduğu günden bu yana ilaç tedavisi yapıldığını bildiren Çetinkaya, son kontrolünde doktorların Busenin artık kronik böbrek yetmezliğine girdiğini, ya nakil olması ya da diyalize girmeye başlaması gerektiğini söylediklerini anlattı.
     Bunun üzerine böbrek nakli için araştırmalara başladıklarını dile getiren Çetinkaya, Araştırmalarım sonucu nakil olmak için Antalyaya geldik. Verici olmak için annesi ve ben tetkik yaptırdık. Kan grubumuzun uygun olmaması nedeniyle olumlu sonuç alamadık. Eşimin babasının böbreğimi bağışlamak istemesi üzerine tetkikler yapıldı. Sonuçların olumlu bulunmasıyla nakil gerçekleşti. Dedemize ve nakli gerçekleştiren tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Ereğlide çiftçilik yapan 5 çocuk babası Celal Çetinkaya da torununun yaşıtları gibi her türlü etkinliği yapamadığını, okula gidemediğini vurgulayarak, bunların kendisini üzdüğünü, bu nedenle seve seve böbreğini bağışladığını kaydetti.
     Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise Busede çok nadir görülen sistinozis hastalığı nedeniyle böbrek yetmezliği geliştiğini, nakil sonrası hem Buse hem de dedesinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dede, torununa böbreğini bağışladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER