DEBA işçilerinin eylemi

DEBA işçilerinin eylemi -Denizlide 2009 yılında kapatılan DEBAdan maaş ve kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, bir bankanın hesap ve kredi kartlarını yaktı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, 2009 yılında kapanan Denizli Basma Sanayinden (DEBA) maaşları ile kıdem tazminatlarını alamayan işçiler, DEBA ile işbirliği içesinde olduğunu iddia ettikleri bir bankanın hesap ve kredi kartlarını yaktı.
     Banka şubesi önünde toplanan işçiler adına basın açıklamasını okuyan Naciye Işık, DEBA işçilerinin 2009 yılında kapanan ve 10 aylık maaşları ile 21 yıllık kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmeden işten çıkarıldıklarını ileri sürdü.
     Bu süreçte açtıkları bütün davaları kazandıklarını belirten Işık, uzun süre sürdürdükleri hak arama mücadelesinde yeni bilgilere ulaştıklarını söyledi. Işık, en önemlisinin de DEBAnın kurulu olduğu fabrika arazileri ve varlıklarının 2005-2006 yılında bir bankaya devredildiği bilgisi olduğuna dikkati çekti.
     Haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Işık, Haklarımızı gasp edenlerle ilişkilerimizi kesmek için buradayız. Bankanın kredi ve hesap kartlarını yakarak mücadelede yeni bir süreç başlatıyoruz diye konuştu.
     Açıklamanın ardından DEBA işçileri bankaya ait kullandıkları hesap ve kredi kartlarını yaktı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber DEBA işçilerinin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER