Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -İlçenin eğitim rakamları açıklandı -Öğrenci servis şoförlerine mesleki eğitim verildi


MALATYA (A.A) - Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçişin ardından okullardaki öğrenci sayılarını açıkladı.
     Milli Eğitim Müdürlüğünün yayınladığı listeye göre, toplam 6 bin 657 öğrencinin eğitim gördüğü ilçede, liselerde 2 bin 117 öğrenci, ilk ve orta okullarda ise 4 bin 540 öğrenci kayıtlı.
     İlçe genelindeki 32 ilkokulun 14ünde toplam 329 okul öncesi öğrenci, bu yıl açılan İmam Hatip Orta Okulunda ise 46 öğrenci eğitim görüyor. Cumhuriyet İlkokulu, 388 öğrenciyle ilçe merkezindeki en kalabalık okul.
     İlçede birinci kademede 2 bin 353, ikinci kademede ise 2 bin 187 öğrencinin eğitim gördüğü tespit edildi. İlçede 2si beldelerde olmak üzere 3 anaokulu, 1 özel ilkokul, 1 özel ortaokul ve 1 de İmam Hatip Ortaokulu bulunduğu açıklandı. 2si beldelerde olmak üzere 8 lise bulunan ilçede, 2 bin 117 öğrenci arasından mevcudu en kalabalık olan okul, 503 öğrenciyle Mesleki Teknik Eğitim Merkezi.
     Darende Lisesinde 374, Anadolu İmam Hatip Lisesinde 317, Anadolu Öğretmen Lisesinde 233, Balaban Lisesinde 215, Anadolu Lisesinde 196, Ayvalı Lisesinde 116 ve Özel Birgül Anadolu Lisesinde ise 163 öğrenci eğitim görüyor.
     İlçe genelinde bulunan toplam 57 okuldan 25inin köylerde, 16sının beldelerde, 16sının ise ilçe merkezinde olduğu, ayrıca ilçede toplam 424 derslikte 532 öğretmenin görev yaptığı kaydedildi.
    
     -Öğrenci servis şoförlerine mesleki eğitim-
    
     İlçede taşımalı eğitim gören öğrencilere servis yapan minibüs şoförlerine, trafik ve mesleki eğitim konularında seminer verildi.
     Darende Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimde, sürücülere uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.
     İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Şen, yaptığı konuşmada, araçta dinletilen müzik, konuşma tarzı, trafik kurallarına uyma konusunda öğrencilere örnek olacak davranışlarda bulunulmasını istedi.
     Şen, Çocuklarımızı çok iyi yetiştirmemiz ve örnek olmamız lazım. İki gün sonra toplum içine girecekler, yanlış bir davranış biçimi, öğrenecekleri küfür, argo sözler onları etkileyecektir dedi.
     Darende çevresinde çeşitli hatlarda öğrenci taşımacılığı yapan 60 minibüs şoförünün katıldığı seminerde, servis şoförlerine Okul taşıtlarının karıştığı kazaları önleme, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitimi ve öğrenimlerini sürdürebilmelerinin sağlanması konuları anlatıldı.
     Servis şoförleri, öğrencilerden başka yolcu alınmaması, araç eksiklikleri, trafik güvenliği ve tüm sürücülerin uyması gereken trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER