Darendede öğrenciler için yangın tatbikatı yapıldı

Darendede öğrenciler için yangın tatbikatı yapıldı


MALATYA (A.A) - Darende ilçesindeki Özel Birgül Okullarında Malatya İtfaiyesinin katkılarıyla yangın tatbikatı düzenledi.
     Aynı kampüsteki lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri, ders sırasında çalan yangın alarmıyla sınıflarını boşaltarak, okulun bahçesinde toplandı. Okul yönetimi gözetiminde yapılan tatbikatta, öğrenciler, okul bahçesinde yakılan ateşin çevresinde toplanarak yangın söndürülme işlemini izledi.
     Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Amiri Harun Üzmez, yangın söndürme cihazlarının özellikleri ve yangın söndürülürken dikkat edilecek konularda öğrencilere bilgi verdi. 110 İtfaiye telefon numaralarının boş yere meşgul edilmemesi uyarısında da bulunan Üzmez, Bir ev yangını 3 dakikada başlar, 4. dakikadan sonra her yeri sarabilir. Bu nedenle 110 itfaiye telefonlarını kimse meşgul etmesin. Bir yangına ne kadar kısa sürede müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülmüş olur dedi.
     Okullarda tatbikatları önemsediklerini belirten Üzmez, Yangınlarda canların gittiğini görüyoruz. Bu gibi durumlarda nasıl davranılacağını bilmek ve doğru yöntemler uygulamak hayat kurtarır. Çocuklarımızda bu bilinci yaygınlaştırmak için çaba gösteriyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendede öğrenciler için yangın tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER