Dalağı olmayan Saliha bebek kalp yetmezliği

Dalağı olmayan Saliha bebek kalp yetmezliği çekiyor -Konyada 27 haftalıkken dünyaya gelen Saliha bebeğin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayan dalağının doğuştan olmadığı ve kalp yetmezliği çektiği bildirildi -Vücudu


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada 27 haftalıkken dünyaya gelen Saliha bebeğin, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayan dalağının doğuştan olmadığı, akciğerinin karnının ortasında bulunduğu ve kalp yetmezliği çektiği belirtildi.
     Ayten (30) ve Adem Pullu (30) çiftinin kızları Saliha, 27 haftalıkken sezaryen doğumla dünyaya geldi.
     Henüz 15 günlükken rahatsızlanan Saliha, morarma şikayetiyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
     Hastanenin Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan, kalbinde ciddi problemler olduğu tespit edilen Salihanın sağlık durumuyla ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdi bir aylık olan Salihanın yaşatılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
    
     -Doğuştan dalağı yok-
    
     Bebeğin kalbinde yapılan incelemede tek kapak olduğunun belirlendiğini dile getiren Karaaslan, "Normalde iki kapak olması gerekiyordu. Hastamızda tek kapak var, o da çok sağlıklı değil. Kalpte iki büyük delik mevcut" dedi.
     Karaaslan, bebeğin kalbinde başka problemlerin de bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     "Kalpten iki damar çıkar. Atar damar kalbin sol tarafından çıkar. Temiz kanı vücuda pompalar. Kalbin sağ tarafında ise akciğerlere damar çıkar. Oraya da kirli kan gider, temizlenerek vücuda döner. Her iki damar da kalbin sağ tarafından çıkıyor. Temiz kan ile kirli kan birbirine karıştığı için Saliha bebek morarıyor. Akciğere giden damarında darlık var. Doğuştan nadir olarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlayan dalağı yok. Karaciğeri ise normal yerinde değil, karnının ortasında."
    
     -Damarları çok ince-
    
     Yapılan anjiyoda bebeğin damarlarının çok ince olduğunun görüldüğünü ve şimdi yapılacak bir operasyonun çok başarılı olmayacağını düşündüklerini ifade eden Karaaslan, ilerleyen dönemde şah damarı ile akciğer arasına tüp yerleştirileceğini bildirdi.
     Karaaslan, bebeğin kalbindeki ciddi problemlerden dolayı biraz kendisini toparladıktan sonra kalp nakli yapılması gerektiğini vurgulayarak, hasta çok küçük olduğu için uygun kalbin bulunma şansının da düşük olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dalağı olmayan Saliha bebek kalp yetmezliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER