Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Eynesil, Görele ve Espiye ilçelerinde törenle kutlandı


GİRESUN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Eynesil, Görele ve Espiye ilçelerinde törenle kutlandı.
     Eynesil Hükümet Konağındaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Eynesil Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu bahçesinde halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle devam etti.
     Törene katılan Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Ayyıldız öğrencilerin bayramını kutladı.
     Kaymakamı Gürbüzerol, yaptığı konuşmada, Türk milletinin hür doğduğunu ve ebediyete kadar hür yaşayacağını söyledi.
     Türk milletinin, devletin egemenliğinin kaynağı ve kayıtsız şartsız sahibi olduğunu vurgulayan Gürbüzerol, Atatürk, kurmuş olduğu cumhuriyeti gençlerimize emanet etmiştir. Bu emanetin sizin elinizde, sizin gönlünüzde ve sizin beyinlerinizde yüceltileceğinden ve korunacağından şüphem yoktur dedi.
     Törende Gürbüzerol, etkinlikler kapsamında çalınan kemençe eşliğinde horon oynadı.
    
     -Espiye-
    
     Espiye Kaymakamlığında başlayan kutlamalar kapsamında, Kaymakam Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şahin ve Belediye Başkanvekili Ersin Bahadır, tebrikleri kabul etti.
     Hükümet Konağı önünde devam eden törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler sergiledi.
     Kaymakam Bilgin, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin temel dayanağının milli hakimiyet ve milli irade olduğunu belirterek, Cumhuriyet, Türk insanı için bir yaşama biçimi, temeli, milletin var olma savaşına, yaşama ve ilerleme ideallerine dayanan ve bunlardan beslenen demokratik bir rejimdir dedi.
     Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.
    
     -Görele-
    
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nursi Çağlak, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, tebrikleri kabul etti.
     Törende konuşan Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, alandaki vatandaş ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Türk milletiin geçmişinin şan ve şerefle dolu olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, Bugün, 20nci yüzyılda Türklüğün ete ve kemiğe bürünmüş şekli olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürkün Anadoluya sonsuza dek kalmak üzere Türk damgasını vuracağı, uluslaşma savaşını başlattığı gündür dedi.
     Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.
    
     Muhabir: Ekip / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER