Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Adıyamanda törenlerle kutlandı


ADIYAMAN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Adıyaman ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.
     Adıyaman Şehir Stadında düzenlenen tören Vali Mahmut Demirtaşın halkı selamlaması ile başladı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, konuşan Vali Demirtaş, Türk halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, Cumhuriyetin zor şartlar altında kurulduğunu ifade etti.
     Türkiyenin, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana çok yol kat ettiğini dile getiren Demirtaş, Cumhuriyet kurulduğunda ülkemizin nüfusu 13 milyon iken şu anda 75 milyona ulaşarak, uluslar arası alanda hatırı sayılır ve güçlü bir ülke konumuna geldi. Ülkemiz, dünyanın 16. Avrupanın ise 6. büyük ekonomisine sahip olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en büyük silahlı kuvvetlerinden biri haline gelmiştir dedi.
     Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği kutlama programı, tören geçişi ile sona erdi.
    
     -Gölbaşı
    
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gölbaşı Şehir Stadında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Kaymakam Ali Edip Budan, törende, Türkiye Cumhuriyetinin 89. yılını coşku ve gurur içinde kutladıklarını belirtti.
     Bayram olarak kutlanan günlerin müstesna günler olduğunu ifade eden Budan, 29 Ekimin de milletin hafızasında unutulmaz hatıralar bırakan anlamlı bir gün olduğunu söyledi.
     Budan, konuşmasında şunları kaydetti:
     Yüce milletimiz, tarihte olduğu gibi kendisini dünyaya bir defa daha ispatlayarak, bu milletin var olduğu sürece özgür ve bağımsız bir devlet olarak kalacağını göstermiştir. Bağımsızlık ve özgürlük içinde huzurlu yaşamak istiyorsak, birlik ve beraberliğimiz iyi korumalıyız. Kardeşçe yaşayıp, daha müreffeh yarınlara hep beraber yürümeliyiz.
     Şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verildiği etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibi de gösteri sundu.
     Törene Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Garnizon Komutanı Oğuz Çiçek, Emniyet Müdürü Orhan Tor, daire amirleri, müdürler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Çelikhan
    
     Çelikhan Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlamada, Kaymakam Ömer Dağdeviren günün önemine ilişkin konuşma yaptı.
     Türkiyenin hızla ilerlediğini ve dünyada hatırı sayılır ülkeler arasında yer almaya başladığını dile getiren Dağdeviren, Cumhuriyetin kazanımlarını anlattı.
     Öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte, Pınarbaşı İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.
     Ayrıca Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümü anısına Cumhuriyet koşusu yapıldı.
     Törene, Belediye Başkanı Mehmet Bora, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cenk Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri vekili Komiser Tolga Doğan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Emin Tezerdi / Mustafa Aloğlu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER