Çukurcadaki çatışma

Çukurcadaki çatışma -Çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erenkaranın cenazesi, memleketi Karsta toprağa verildi -Cenaze törenine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da katıldı (Fotoğraflı-Görünt


KARS (A.A) - Hakkarinin Çukurca ilçesi Irak sınırında başlatılan operasyonda teröristlerle sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Erenkaranın (26) cenazesi, memleketi Karsta toprağa verildi.
     Fethiye Camisinde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına, şehit Erenkaranın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Kars Valisi Eyüp Tepe, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cenaze namazını kıldıran Kars Müftü Vekili Veli Südütemiz, törene katılanlardan helallik isteyerek, bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğinde bulundu.
     Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, şehidin annesi Adalet Erenkara ile babası Hikmet Erenkaranın yanına gelerek başsağlığı diledi.
     Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erenkayanın Türk bayrağına sarılı naaşı, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinde bir süre omuzlarda taşındı.
     Törene katılanların bir bölümü ellerindeki dev Türk Bayrakları ile Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı attı. Cenazenin geçtiği caddede bulunan binaların ise Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü.
     Cenaze aracıyla merkeze bağlı Kümbetli Köyü mezarlığına götürülen şehit Erenkayanın cenazesi, burada dualarla toprağa verildi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen - Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çukurcadaki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER