Çubuk Belediye Başkanı Özden:

Çubuk Belediye Başkanı Özden: -Tek yön uygulaması ve yayalaştırmayla ilgili anket düzenledik. Yaklaşık bin 400 kişiyle yaptığımız ankete göre, tek yön uygulamasının devam etmesini isteyenlerin oranı yüzde 39, devam etmesini istemeyenler


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tek yön uygulaması ve yayalaştırmayla ilgili anket düzenlediklerini, yaklaşık bin 400 kişiyle yaptıkları ankete göre, tek yön uygulamasının devam etmesini isteyenlerin oranının yüzde 39, devam etmesini istemeyenlerin oranının yüzde 60 olduğunu bildirdi.
     Belediye Başkanı Özden, düzenlediği basın toplantısında, hükümet, büyükşehir ve yerel belediye imkanlarıyla yapılan hizmetleri anlattı.
     Özden, İlçemiz merkezinde ve bağlı mahallelerinde altyapı, yol, doğalgaz, park, kaldırım ve imar çalışmalarımız geldiğimiz günden bu tarafa devam ediyor. Merkezdeki yoğunluğun azaltılması ve şehir kültürünün yerleştirilmesi amacıyla ilçe merkezinde bulunan galericileri, yıkamacıları ve nakliyecileri şehrin dışına kaldırdık. Bu uygulamamıza kendilerine belirli süre verdiğimiz zahirecilerle devam edeceğiz dedi.
     Göreve geldiklerinde ilçede bir halı saha olduğunu belirten Başkan Özden, bugün 5 halı saha, 2 basketbol sahası ve 35 park bulunduğunu kaydetti.
     İlçenin giriş kapısının büyütülmesi ve diğer yatırımlarla ilçede inşaat sektöründe patlama yaşandığını söyleyen Özden, Yaptığımız hizmetleri Hak görsün, Hakkın gördüğünü de halk görür diye yaptık. Yapılan 6 şeritli yol ilçenin önünü açtı. Ankaranın diğer ilçelerinden müteahhitler ilçemize inşaat yapmak için adeta akın ediyor diye konuştu.
     Seçim öncesi söz verdikleri yayalaştırma projesinin ilk etabını Kıbrıs Caddesinde yaptıklarını hatırlatan Özden, bu projenin devamını caddede bulunan benzin istasyonu nedeniyle yapamadıklarını ve ikinci etabı zamana bıraktıklarını kaydetti.
     Atatürk Caddesindeki dar noktalara dikkati çeken Özden, şunları söyledi:
     Keşke imar planında 24 metre olan Atatürk Caddesindeki Elif Sürücü Kursunun bulunduğu noktada bu yol açılsa da böyle bir toplantı yapmasaydık. Yola tecavüzler nedeniyle bu yolda büyük daralmalar var. Tek yol uygulamasına başlarken amacımız ilçenin bütün cadde ve sokaklarında trafiğin akıcı hale getirilmesiydi. UKOMEye yazı yazarak buradaki trafiğin düzenlenmesini istedik. Oradan gelen teknik heyetin incelemesi sonucunda böyle bir karar alındı. Uygulamaya geçilmesinin ardından tek yön uygulamasından rahatsız olduğunu söyleyen esnafla görüştük ve bu kararın ilahi bir karar olmadığını, rahatsızlığı olanların dilekçe yazmalarını istememize rağmen bize bu konuda dilekçe gelmedi. Buna rağmen tek yön uygulaması ve yayalaştırmayla ilgili anket düzenledik. Yaklaşık bin 400 kişiyle yaptığımız ankete göre, tek yön uygulamasının devam etmesini isteyenlerin oranı yüzde 39, devam etmesini istemeyenlerin oranı yüzde 60, yüzde 1 de görüş belirtmemiş. Bu anketi yaptıktan sonra kent konseyi yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Yalçın bey bu konuyu kent konseyinde görüşmek istedi. Kent konseyinde yapılan görüşme ve ankette ise yüzde 75 oranında tek yön uygulamasının devam etmesini, yüzde 25 oranında devam etmemesi yönünde sonuç çıktı.
     Her iki anketten çıkan sonuca göre UKOMEye tekrar yazı yazarak kararın yeniden gözden geçirilmesini istediklerini söyleyen Özden, İlk olan şeyleri uygulamak zor olur. Çubukun her karesine hizmetimizle imzamızı atacağız. Dönemimiz içinde vatandaşa verdiğimiz sözleri Allahın izniyle bir bir yapacağız. Kimseye eziyet olsun diye çalışma yapmıyoruz diye konuştu.
     Başkan Özden, UKOMEden gelen sonuca göre uygulamanın devam edip etmeyeceğinin belli olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Çubuk Belediye Başkanı Özden: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER