Çubuk Belediye Başkanı Özden:

Çubuk Belediye Başkanı Özden: -Termal su için yatırımcı bekliyoruz


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, termal su için yatırımcı beklediklerini söyledi.
     Özden, yaptığı açıklamada, ilçenin termal sular açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu, bugüne kadar değerlendirilemeyen termal kaynakların kazanımı için belediye olarak çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Özden, Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) tarafından Özlüce Köyünde başlatılan sondaj çalışmalarında, 612 metre derinliğinde, saniyede 30-35 litre kapasiteli, 43,3 santigrat derecede termal su rezervi bulunduğunu ve suyun çıktığı bölgenin işletilme hakkını belediye olarak kendilerinin aldığını, testleri yapılan termal su için yatırımcı beklediklerini ifade etti.
     Özden, şöyle konuştu:
     Kuyuların tüm testlerini bitirmek ve sonrasında da biyolojik, kimyasal tüm analizlerini yaparak, yatırımcılara bu raporları sunmak istiyoruz. Burada 612 metre derinliğinde, 42 santigrat derece termal su çıkmakta. Kızılcahamam, Haymana gibi Çubuk ilçesi de termal ile anılan bir ilçe haline gelecek. Bu kaynağın sağlık turizminde ve seracılık gibi farklı amaçlarda da kullanımı mümkün. 18 bin 300 hektarlık alanda termal su arama ruhsatımız var. Dumlupınar, Esenboğa, Melikşah ve İkipınarın da aralarında olduğu çok geniş bir alanda termal sularımız var. Bu alanların yatırıma dönüşmesi gerekiyor. Biz belediye olarak buraya gelecek yatırımcıya alt yapı konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırım yapmaları için tüm işadamlarımızı ilçemize davet ediyorum.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çubuk Belediye Başkanı Özden: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER