CÜ Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı

CÜ Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.
     CÜ Başhekimliği, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün organizesinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı, renkli görüntülere sahne oldu. Tatbikatta, yangın esnasında en kısa sürede binayı tahliye etmeye ve yangını söndürmeye yönelik uygulamalar yapıldı.
     Başhekim Prof. Dr. Ferhan Candan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlara ve afetlere hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat yaptıklarını söyledi. Tatbikatta, yangın ve afetlerde ne tür tedbirler alınacağını gördüklerini ifade eden Candan, gerçeğe yakın bir tatbikat gerçekleştirildiğini belirterek, Bu bağlamda kendimizi olası bir durumda neler yapabileceğimiz konusunda test ettik. Bir miktar eksiklerimiz var ama hazır olduğumuzu gördüm, eksiklerimizi de en yakın zamanda gidererek İl Afet Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ile beraber kendimizi olası afetlere karşı hazırlayacağız dedi.
     Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci ise bu tatbikatların önemine değinerek, eksikleri görmek açısından önemli olduğunu dile getirdi. Ekinci, Zaman zaman yapılan bu tatbikatların zorluk derecesini sürekli artırarak, bir öncekinden de ders çıkararak sürekli yapılmasında fayda var diye konuştu.
     İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam da bu tatbikatla kurumlar arası koordinasyonu ve itfaiye teşkilatının hareket kabiliyetini ölçtüklerini aktardı. Alaçam, afetin her an gelebileceğini belirterek, bu tatbikatların devamının gelmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CÜ Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER