CÜde öğrencilerin ulaşım sorunu ele alındı

CÜde öğrencilerin ulaşım sorunu ele alındı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencilerinin yaşadığı ulaşım sorunu Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacıkın başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.
     CÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük makamında düzenlenen toplantıya, Kocacıkın yanı sıra, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, İletişim Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Şahbudak, Öğrenci Konseyi Başkanı Zübeyir Ömer Karakaya, 39 nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çimen ve Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden bir personel katıldı.
     Öğrencilerin toplu taşımada yaşadığı sıkıntıları anlatan Karakaya, Sayın Rektörümüze konuyla ilgili rapor sunduk. Her zaman öğrencilerin yanında olan Rektörümüz, konuyu çözüme kavuşturmak adına hep destek verdi. Bu nedenle tüm öğrenciler adına kendisine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Rektör Prof. Dr. Kocacık da öğrencilerin daha kaliteli ve modern taşımacılık sistemini kullanmalarının önemine değinerek, şunları kaydetti:
     40 bin öğrencisi olan Cumhuriyet Üniversitemizin öğrencilerinin ulaşımda yaşadığı sıkıntıları giderebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün yaptığımız toplantının ardından öğrencilerimizin en fazla şikayetçi olduğu konuları çözüme kavuşturduk.
     Toplantıda, yoğunluğun yaşandığı saatlerde duraklara boş otobüsler gönderilmesi, üniversite içerisindeki ücretsiz seferlerin tabelalar ile duyurulması ve sayısının arttırılması, TOKİ ile Üniversite arasında sabah 7.30-9.30 arasında 20 dakikada bir ek sefer konulması karara bağlandı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CÜde öğrencilerin ulaşım sorunu ele alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER