Çözüm sürecinde akil insanlar

Çözüm sürecinde akil insanlar -MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: Orada bulunan şahısların yüzde 80i geçmişte hiçbir zaman Türk milletinden, Türk devletinden yana çözümlerde bulunmamışlar ki şimdi bulunsunlar (F


AYDIN (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, çözüm sürecinde faaliyet göstereceği açıklanan akil insanların hükümetin talimatlarını yerine getireceklerini öne sürerek, Orada bulunan şahısların yüzde 80i geçmişte hiçbir zaman Türk milletinden, Türk devletinden yana çözümlerde bulunmamışlar ki şimdi bulunsunlar dedi.
     Partisinin Aydın il teşkilatını ziyaret eden Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyetini eleştirdi.
     Orada bulunan şahısların yüzde 80i de geçmişte hiçbir zaman Türk milletinden, Türk devletinden yana çözümlerde bulunmamışlar ki şimdi bulunsunlar diyen Tanrıkulu, bu tarzın kabul edilebilir olmadığını söyledi.
     Tanrıkulu, şöyle devam etti:
     Kendi listelerini kendi adamlarıyla oluşturdular, hükümetin talimatlarını yerine getirecekler. Hükümetin onlara vereceği talimat, anayasa görüşmelerinde kafalarının arkasındaki maddelerdir. Onlar da nedir- İlk üçte yazılı Türkiye Cumhuriyetinin başkentinin Ankara olmasından tutun da Türk devletinin dilinin Türkçe olmasına, üniter milli birlik içerisindeki devletle ilgili maddelerin kaldırılması meselesidir. Onun da arkası eyaletten başka bir sürü şeye kadar gider.
     Abdullah Öcalanın Türkiyeye iadesinin ardından idamını engelleyen kanunun çıkarılmasında partilerinin karşı duruş sergilediğini savunan Tanrıkulu, İdamın kaldırılması kanunun bizim zamanımızda çıkarıldığını iddia ediyorlar. O günkü Meclis tutanakları getirilirse kimlerin evet, kimlerin hayır dediği görülür. MHPnin 127 milletvekili o gün bulunmuştur ve idamın kaldırılmasına hayır demiştir diye konuştu.
     Sonra şartlar değişince 3 siyasi partinin genel başkanının altına imza attığı mutabakatta Terörün tekrar tırmanması durumunda idam dosyası mecliste yürürlüğe konulacak dediklerini öne süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:
     O günün metinleri devlet, medya arşivlerinde var. Bunlar eğer akıllı olsalardı 2002den sonra sıfır terörle teslim ettiğimiz hükümeti bugünkü noktaya getirmezlerdi. O anlaşmayı yürürlüğe koyarlardı, Abdullah Öcalanın ipini ellerinde tutarlardı. Zavallı, suratında bir peçete ile uçağın içerisinde paket halinde getirilen bir adamı bugün bu noktaya getirip mitinglerde konuşturulmazdı. İş bu noktaya gelmiş ve çığırından çıkmıştır.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çözüm sürecinde akil insanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER