Çözüm sürecinde akil insanlar

Çözüm sürecinde akil insanlar -Prof. Dr. Fuat Keyman: -Önemli olan Türkiyenin farklı kesimlerinden, farklı bölgelerinden insanların sürecin yararlı olduğunu algılaması -TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker: -Heyetin ç


İZMİR (A.A) - Çözüm sürecinde oluşturulması öngörülen 63 kişilik Akil İnsanlar Heyetinde yer alan Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, heyetin çalışmalarının süreci iyi yönde etkilemesini umduğunu belirterek, Önemli olan Türkiyenin farklı kesimlerinden, farklı bölgelerinden insanların sürecin yararlı olduğunu algılaması dedi.
     Keyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyetin Ege Bölgesi üyesi olduğunu hatırlattı. Türkiyenin önemli bir bölgesi olan Egenin bu süreçte öneminin arttığını ifade eden Keyman, Akil İnsanlar Heyetinin davetine icabet edeceğini bildirdi.
     Toplumsal birliktelik, barış projesi olduğu için farklı kesimlerin heyette bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan Keyman, şunları kaydetti:
     Bu süreç başarılı olursa. Ölümsüz geçen her gün daha makule gidiyoruz, sorunları müzakere ile çözüyoruz. Teklifi bu temelde kabul ettim. Ege Bölgesi önemli bir bölge. Bu konuda çok katkı gelebilir. Heyetin çalışmalarının süreci iyi yönde etkilemesini umut ediyorum. Önemli olan Türkiyenin farklı kesimlerinden, farklı bölgelerinden insanların sürecin yararlı olduğunu algılaması.
    
     -Can Paker-
    
     Doğu Anadolu Bölgesi grubunda yer alan Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker de heyetin nasıl bir görev alacağının yarın Dolmabahçedeki Başbakanlık ofisinde yapılacak toplantıdan sonra belli olacağını söyledi.
     İnsanlara süreci anlatmaya ve bu alanda olumlu hava yaratma konusunda katkıda bulunmaya çalışacaklarını bildiren Paker, heyetin çalışmalarının faydalı olacağına inandığını ifade etti.
     Paker, Heyetin çalışması sürece pozitif katkı sağlayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çözüm sürecinde akil insanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER