Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkan Vekili Sancar: "Bugüne kadar yaptığımız en verimli ve yapıcı, en zenginleştirici toplantıyı gerçekleştirdik Çanakkalede. Çok farklı kesimden insanlar, görüşlerini


ÇANAKKALE (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkan Vekili Mithat Sancar, "Bugüne kadar yaptığımız en verimli ve yapıcı, en zenginleştirici toplantıyı gerçekleştirdik Çanakkalede" dedi.
     Sancar, Grup Sekreteri Levent Korkut, Üyeler Ali Bayramoğlu ve Hülya Koçyiğit ile kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptıkları toplantının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulundu.
     Çanakkalede, medeni ve barışçıl bir ortam olduğunu hep düşündüğünü ve buna inandığını dile getiren Sancar, toplantının başlarında bir kargaşa yaşandığını belirterek, "Bir parça provokasyon teşebbüsü oldu ama onun da çok küçük çaplı bir şey olduğundan şüphe duymadığımdan müdahale de etmedik. Bugüne kadar yaptığımız en verimli ve yapıcı, en zenginleştirici toplantıyı gerçekleştirdik Çanakkalede. Çok farklı kesimden insanlar, görüşlerini medenice dile getirdi. Gerçek bir demokrasi tecrübesi yaşattılar bize burada" diye konuştu.
     Sancar, Çanakkale, Marmara ve kıyı bölgeleriyle ilgili söylenenlerin gerçeği yeterince yansıtmadığını Çanakkalede bir kez daha gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Dokununca, konuşunca, göz göze gelince insanların birbirlerini anladıklarını, farklılıkları birlikte yaşama gücüne inandıklarını ya da bu gücü yeniden ortaya koyduklarını görebiliyoruz. Bizim çalışmalarımızın amacı da budur zaten. Biz burada, sürecin toplumsal bir müzakere sürecine dönüşmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yaptığımız inancındayız. Toplumsal müzakere ise bütün farklılıkları bir arada tartışabilmeyi gerektirir. Gerçekten de öyle oldu. Son derece memnunum. Umudum ve inancım Çanakkalede kuvvetlendi. Bu ülkede toplumsal barış, çoğulculuk, eşitlik, özgürlük temelinde bir demokrasi olacak. Bu da bu sokaklarda bu salonlarda siyasi, etnik ve dinsel açıdan farklı özellikleri olan insanların ortak çabasıyla kurulacak. Burada Çanakkale örneğini yaşamış olmak beni gerçekten mutlu ve mesut etti."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER