Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu Başkanı Erdem: -"Çözüm süreci Türkiyenin demokratikleşme ve özgürleşme meselesidir"


KÜTAHYA (A.A) - Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, çözüm sürecinin Türkiyenin demokratikleşme ve özgürleşme meselesi olduğunu söyledi.
     İki gündür Kütahyada temaslarını sürdüren grup, bugün Simav ve Çavdarhisar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Çavdarhisarda bulunan Aizonai Antik Kentini gezen grup üyeleri, buradan yetkililerden antik kent hakkında bilgi aldı. Gezinin ardından gazetecilere açıklama yapan Grup Başkanı Erdem, bu projenin siyasi parti beklentileri ve hedefleriyle karıştırılarak karşı çıkıldığını belirtti.
     "Bu süreç başka türlü tanıtılmaya çalışılıyor" diyen Erdem, şöyle konuştu:
     "İktidar partisi karşıtlığıyla diğer parti fikirleri birbirinin karşısında konuşuluyor. Oysa Türkiyenin demokratikleşmesi, Kürt meselesinin çözümü ve terör sorununun çözümüdür. Maalesef kişisel, küçük hesaplar uğruna ve liderlerin yanlış anlayışına kurban edilmeye çalışılıyor."
     Bu işin asıl muhatabı kendilerinin olmadığını ifade eden Erdem, "Bu işin asıl muhatabı halktır. Bakalım halk nasıl davranacak onu göreceğiz. Çözüm süreci, Türkiyenin demokratikleşme ve özgürleşme meselesidir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül - Ömer Ürer
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER