Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkan Vekili Sancar: -"94 gündür can kaybı yaşanmamış olması, şehit cenazelerinin gelmiyor olması bizim için sevinçlerin en önemlisidir ve çalışmalarımızı motive eden en önemli sebeptir


BALIKESİR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkan Vekili Mithat Sancar, "94 gündür can kaybı yaşanmamış olması, şehit cenazelerinin gelmiyor olması bizim için sevinçlerin en önemlisidir ve çalışmalarımızı motive eden en önemli sebeptir" dedi.
     Sancar ile grup sekreteri Levent Korkut, üyeler Ali Bayramoğlu ve Mustafa Armağan, Balıkesirin Bandırma ilçesindeki Eti Maden İşletmeleri Misafirhanesinde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
     Toplantıda konuşan Sancar, demokratik yollarla önemli bir sorunu çözmek için yola çıktıklarını söyledi.
     Türkiye nüfusunun yaklaşık 4te birinin, Marmara bölgesinde yaşadığını dile getiren Sancar, her yere ve herkese ulaşma noktasında zorlanabildiklerini ifade etti.
     Sancar, gittikleri illerde, olabildiğince geniş kesimlere hitap eden kuruluşların temsilcilerini toplantılara davet ettiklerini, onların endişe, kaygı ve sorunlarını dinleyip sorularını yanıtladıklarını anlattı.
     Bir ikna faaliyeti içinde olmadıklarını vurgulayan Sancar, şöyle konuştu:
     "Hükümet başta olmak üzere herhangi bir kuruluşun, herhangi bir siyasi kanadın programını anlatmaya gelmedik. Hükümetten, çalışmaların başında bir garanti almıştık. Bize hiçbir şekilde karışmayacaklarını Başbakan, Dolmabahçe toplantısında söylemişti. Üç hafta oldu. Çalışmalarımızın içeriğiyle ilgili Hükümetten bir tek söz, bir tek telefon bile gelmedi. Çalışmalarımızı ve içeriğini kendimiz belirliyoruz. Sözün değerine inanan bir heyetiz. 94 gündür can kaybı yaşanmamış olması, şehit cenazelerinin gelmiyor olması bizim için sevinçlerin en önemlisidir ve çalışmalarımızı motive eden en önemli sebeptir."
     Daha sonra toplantı, basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER