Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, Eskişehirde şehit ailesini ziyaret -Şehit babası Tetik: "İnşallah terör, son bulur. Bu süreç, başarıya ulaşır"


ESKİŞEHİR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, grup üyeleri Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yaparken, 2004 yılında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Şırnakta şehit olan Astsubay Üstçavuş İsmail Tetikin (25) Kurtuluş Mahallesinde oturan ailesini ziyaret etti.
     Taşgetiren, ziyarette, şehitlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
     Şehitlerin aynı zamanda annelerine, babalarına ve diğer müminlere şefaat ettiğini anlatan Taşgetiren, "Onların şefaatlerini diliyoruz. Rabbim daha büyük acı göstermesin. Daha önce gittiğimiz illerde şehit ailelerini ziyaret etmeye itina ediyoruz" dedi.
     Şehidin babası Şakir Tetik ise grubun milletin varlığı ve birliği için çalıştığını belirterek, bu süreci bir şehit ailesi olarak canı gönülden desteklediğini kaydetti.
     Şehit ailesi olarak 9 yıldır acı çektiklerini ifade eden Tetik, şöyle konuştu:
     "Benim kan düşmanım dahi bu evlat acısını görmesin. Bu acı, çok zor. Tarif edilemez. İnşallah terör son bulur. Bu süreç, başarıya ulaşır. Keşke bu terör, 2004te bitseydi de benim yavrum, eşinin ve çocuğunun başında olsaydı. Bu süreç, inşallah başarıya ulaşır. Şehit ailesi olarak bayrak ve memleket için çocuğumuzu şehit verdik."
     Tetik, hassasiyetlerine dikkat edildiği müddetçe çözüm sürecine sonunu kadar destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
     Anne Nurcan Tetik ise terör örgütü ele başı Abdullah Öcalanı, Allahın adaletine bıraktığını bildirdi.
     Grup Üyesi Ergil de terörün şehit ailelerinin acılarıyla siyaset üretenler sayesinde değil, onların aklı sayesinde çözüleceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER