Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Taşgetiren: -"Süreç toplumla iletişim içinde götürülmeye ve bir mutlu sona ulaştırılmaya gayret ediliyor"


ESKİŞEHİR (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, çözüm sürecine ilişkin, "Süreç toplumla iletişim içinde götürülmeye ve bir mutlu sona ulaştırılmaya gayret ediliyor" dedi.
     Taşgetiren, grup üyeleri Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka, Celalettin Can ve Hilal Kaplan, bir otelde düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
     Taşgetiren, daha önce Türkiyenin kimyasını etkileyen, huzurunu olumsuz manada etkileyen bir dönem yaşandığını hatırlatarak, ülkenin bundan kurtulmaya uğraştığını kaydetti.
     Bugüne kadar çok çaba sarf edildiğini anlatan Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Bunun son 30 yılı gerçekten tahammül edilemez bir kan kaybının yaşandığı süreç oldu. Evlere acı düştü. Bu iç yangın sona ersin. Memleket olarak bunu bitirmemiz gerekiyor. Bütün memleket olarak kan kaybettik. 30 yıldır açık ameliyat halindeyiz. Sürekli kan anonsu yapılıyor ve kan yetiştirmeye uğraşıyoruz. Ancak bu artık, bitsin. Bütün bir coğrafya olarak kırılma ve yeniden toparlanma, normalleşme dediğimiz bir süreci yaşadığımız da bir vaka. Böyle bir süreç içinde Türkiyenin güçlü olması lazım. Mevcut siyasi kadro devletin bütün birimleriyle de işbirliği halinde bu işi bitirelim noktasına geldi. Süreç toplumla iletişim içinde götürülmeye ve bir mutlu sona ulaştırılmaya gayret ediliyor."
    
     -"Tek istediğimiz iletişim ortamı bozulmasın"-
    
     Taşgetiren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın "Elimi taşın altına koydum" sözlerini hatırlatarak, "Bu büyük bir söz. Çünkü süreç zor. Burada toplumun bakışı da çok önemli. İktidar, toplum bakışını da önemsiyor. Öncelikle ifade edeyim ki, biz bir siyasi yapı değiliz. İktidara eklemli bir yapı da değiliz. Olabildiğince objektif ölçüde, nitelikte görüşleri alalım, tespit edelim. Bunun ortamını oluşturmaya çalışıyoruz. Tek istediğimiz iletişim ortamı bozulmasın" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Oktay Özden - Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER