Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal: "Kamuoyu yoklamalarında sürece destek yüzde 51lerle başladı, yüzde 80lere çıktı. AK Partili olmayan insanlar da artık sürece destek veriyor"


KIRIKKALE (A.A) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, çözüm sürecine ilişkin, "Kamuoyu yoklamalarında sürece destek yüzde 51lerle başladı, yüzde 80lere çıktı. AK Partili olmayan insanlar da artık sürece destek veriyor" dedi.
     AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Köksal, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Yaklaşık 1,5 aydır huzur sürecinin yaşandığını belirten Köksal, "Bu süreçte analar ağlamasın, artık şehitler gelmesin, insanlarımız birbirleriyle kardeş olsun dedik. Zaten var olan kardeşliği tesis etmek üzere böyle bir çalışma başlatıldı. Burada Başbakanımızın devlet adamlığını gerçekten takdir etmek lazım. Bunu bir milletvekili ya da partili olarak değil, bir vatandaş olarak söylüyorum. Böylesine zor bir noktada herkes cesaret edip de elini taşın altına koymaz" diye konuştu.
     Sürecin vatandaşlara anlatılması için Akil İnsanlar Heyetinin oluşturulduğunu belirten Köksal, "Onlar Türkiyeyi karış karış gezerek süreci anlatıyor. Parti yöneticilerimiz her yerde anlatıyor" ifadesini kullandı.
     Köksal, şunları söyledi:
     "Başbakanımız, önce teröristler terk edip gitsinler, ondan sonra süreci yürütelim dedi. Bu noktada da 8 Mayısta herhangi bir şart, koşul öne sürmeden biz terk ediyoruz dediler. Bu, sürecin ikinci bölümüdür. Süreç böyle parça parça yürüyecek. 8 Mayıs konusu, sürecin başarıyla yürüdüğünü gösteriyor. Kamuoyu yoklamalarında sürece destek yüzde 51lerle başladı, yüzde 80lere çıktı. AK Partili olmayan insanlar da artık sürece destek veriyor. İnsanlar çocuklarını askere gönderirken, ticaret ve alışveriş yaparken inşallah endişe duymayacak. İnsanlar birbirlerini kucaklayacak."
     Köksal, süreçte muhalefetin sergilediği tavrı eleştirerek, "MHP başka bir tavır içerisinde. Süreçten besleneceğini umarak karşı çıkıyor. CHPnin ise ne yaptığını kendileri de bilmiyor. Bir grup çıkıyor, destek vermek zorundayız diyor, ertesi gün istifa ettiriliyor. Biz vatandaşın desteğini aldığımız için süreci yürütüyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER