Çözüm süreci

Çözüm süreci -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Hemşehrilerimizin birbirine kenetlenmesinden, halkın barışmasından yanayız"


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hemşehrilerimizin birbirine kenetlenmesinden, halkın barışmasından yanayız" dedi.
     Kocaoğlu, Balçova Çetin Emeç Mahallesi Isı Merkezinin açılış töreninin ardından gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin "Belediyenin organizasyonunda İzmirdeki kanaat önderlerinin Diyarbakıra gidecek olmasının eleştirildiğini" söylemesi üzerine Kocaoğlu, herkesin kendi düşüncesini ifade etmede özgür olduğunu dile getirdi.
     Kocaoğlu, "Bütün kesimler açılım sürecinde düşüncelerini rahatça söyleyebilirse ancak çözüm bulunabilir. Barış sürecinde eleştiri de bir katkıdır. Bu sorunun herkesin katkısı ile çözülebileceğine inanıyorum. Bütün düşüncelere hep birlikte saygı duymamız lazım" diye konuştu.
     Kocaoğlu, belediye başkanı olduğu günden bu yana herkese kucak açtığını belirterek, İzmir fuarında her sene bir ili konuk ettiklerini anlattı.
     Demokrasinin, yerel yönetimlerin güçlü olmasından geçtiğini ifade eden Kocaoğlu, şöyle devam etti:
     "Hemşehrilerimizin birbirine kenetlenmesinden, halkın barışmasından yanayız. Yaptığımız iş budur. Biz işin siyasi boyutunda değiliz. Siyasi boyut genel merkezlerin, genel başkanların işidir. Biz vatandaşlarımızı tanıyarak, örf ve adetlerine, geleneklerine saygı duyarak harç olmaya çalışıyoruz. Yaptıklarımızla bu memlekette sadece bugüne değil, gelecek kuşaklara bir şeyler kazandırabilirsek ne mutlu bizlere."
    
     Muhabir: Hasan Tosun / Halil Şahin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER