Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Antakya Medeniyetler Korosunun konserini izledi, birlikte şarkı söyledi -Grup üyesi İnanır: "Barış, kardeşlik ve özgürlüğün en son görüntüsünü burada beraber yaş


HATAY (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyeleri, Antakya Medeniyetler Korosunun konserini izledi, birlikte şarkı seslendirdi.
     Grup üyeleri, Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Ottoman Palas Otelde sivil toplum ve meslek kuruluşlarının başkanlarının yer aldığı basına kapalı toplantıya katıldı.
     Üyelerden Kadir İnanır, Tarık Çelenk, Hüseyin Yayman, Nihal Bengisu Karaca, Öztürk Türkdoğan, Lale Mansur, Şükrü Karatepe ve Muhsin Kızılkaya, daha sonra bir grup davetliyle Antakya Medeniyetler Korosunun konserini izledi.
     Koro şefi Yılmaz Özfırat, farklı dillerde eserler seslendirdikleri konserde, çözüm sürecini desteklediklerini söyledi.
     "Allahın verdiği canı sadece Allahın almasını istediklerini" belirten Özfırat, "Akan kanın durmasını istiyoruz. 95 gündür şehit haberi duymadık. Bu, bizi mutlu ediyor. Repertuvarımıza Kürtçe şarkı da ekledik. Siz kardeşinize sahip çıkmazsanız, başkaları sahip çıkar diye biz de bu yolda kendimizce sürece destek olmak istiyoruz" dedi.
     Grup üyeleri daha sonra şef Özfıratın daveti üzerine koroya katılarak, "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını birlikte söyledi.
     Kadir İnanır, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi için çok anlamlı bir akşam olduğunu söyledi.
     Antakya Medeniyetler Korosunu kurulduğu günden bu yana takip ettiğine değinen İnanır, "Koro, büyük bir gelişme göstermiş. Müzik kalitesi yüksek, çok büyük bir ekip olmuşlar. Bu süreç için çok anlamlı bir fotoğraf oluşturduğumuzu düşünüyorum. Barış, kardeşlik ve özgürlüğün en son görüntüsünü burada beraber yaşadık. İsterim ki bütün ülkemiz bu fotoğrafın içine girsin. Bu akşam çok mutluyum" diye konuştu.
     Lale Mansur da koroda her dilden kişinin yer almasının önemli olduğunu söyledi.
     Koroda Kürt bulunmadığı halde Kürtçe şarkı seslendirilmesinin önemine dikkati çeken Mansur, "Koroyu dinlerken gerçekten insanın içi açılıyor. Keyifle izledim" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli-Salim Taş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER