Çözüm süreci

Çözüm süreci -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: "Allahın izniyle biz bu beladan bir an önce kurtulacağız. Akil insanların da çok güçlü bir desteği olacak. Tarih bunu yazacak inşallah" -"(Gülseren Onançın istifası) Cumhu


MALATYA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çözüm süreciyle ilgili, "Allahın izniyle biz bu beladan bir an önce kurtulacağız. Akil insanların da çok güçlü bir desteği olacak. Tarih bunu yazacak inşallah" dedi.
     Malatyadaki temasları çerçevesinde AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı üyeleri ve kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Şahin, kadınların taleplerini dinledi.
     Toplantının ardından Malatya Valiliğini ziyaret eden Şahin, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, akil insanların temaslarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Şahin, heyetlerin çalışmalarının çok başarılı geçtiğini dile getirdi.
     Kamuoyunun, çözüm sürecini çok sahiplendiğini vurgulayan Şahin, her gruptan, farklı düşünceden bir araya gelen akil insanların birtakım çalışmaları başardığını ifade etti.
     Toplumsal sorunları, özellikle de terörle mücadele gibi büyük bir sorunu çözebilmek için her türlü fikri olgunlaştırmak gerektiğini belirten Şahin, "Toplumun da buna hazır olması gerekiyor. Partiler üstü bir noktaya dönüştürmeniz gerekiyor. Aslında akil insanlar bunu başardı, toplumsal mutabakatın nasıl güçlü olduğunu topluma gösterdi. Ben hepsini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Allahın izniyle biz bu beladan bir an önce kurtulacağız. Akil insanların da çok güçlü bir desteği olacak. Tarih bunu yazacak inşallah" diye konuştu.
    
     -Onançın istifası-
    
     Gülseren Onançın, CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesine ilişkin bir soru üzerine de Şahin, Onanç ile telefonla görüştüklerini söyledi. Şahin, Onançın iyi bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi olduğunu dile getirdi.
     Çok fikirlilikten korkulmaması ve bunun bir demokratik hak olduğunu görüp ona göre bir alan açmak gerektiğini vurgulayan Şahin, "Fakat siyasi kültürümüz daha bu olgunluğa bir türlü gelemedi" dedi.
     Bakan Şahin, "Yetişmiş insan, kadın gücü önemli. Fikirler farklı olabilir ama demokratik olgunluk farklı fikirlere saygı duymaktan ve bunu bir davranışa dönüştürmekten geçiyor. Mesela Başbakanımızın güçlü liderliği, birçok fikri bir araya tutabilmek ve buradan bir takım oluşturabilmekten geçiyor. En ufak farklı fikirden, farklı bir sonucun çıkması bizi de üzüyor" ifadesini kullandı.
     CHPnin kendi içinde bunu çözebilmesini dileyen Şahin, şöyle devam etti:
     "Onların kendi iç meselesi ama biz bunu başarabilen bir 10 yıl geçirdiğimiz için bu konuda ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Biz kurumlarımızın içerisinde her türlü fikrimizi söyleriz, en uç fikirleri çok rahat söyleriz, ortak bir karar çıktığı zaman da bunu hepimiz sahipleniriz. Zaten particilik, eylem ve söylem diliyle oluşan bir şey. Parti içi demokrasiyle parti içi disiplini birbirinden ayırmak gerekiyor. Parti içi demokraside herkesin her bildiğini söylemesi ve buradan doğru, ülke için yararlı bir karar çıkarabilmeyi başarması gerekiyor. Bunları öğreneceğiz. Demokratik kültür, olgunlaşma da buralardan, herkesin kendini hesaba çekmesinden geçiyor diye düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bu zihin karışıklığını inşallah kendi içinde çözer çünkü ana muhalefet demokrasilerde çok önemli, bize çok lazım."
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER