Çözüm süreci

Çözüm süreci -MTSO Başkanı Aşut: "Çözüm sürecinde birlikteliğimizi parçalayan çekiç değil, kardeşliğimizi pekiştiren ve sağlamlaştıran tutkal olalım"


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "Çözüm sürecinde birlikteliğimizi parçalayan çekiç değil, kardeşliğimizi pekiştiren ve sağlamlaştıran tutkal olalım" dedi.
     Aşut, gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci kapsamında oluşturulan akil insanlar heyetinin toplumun her kesimi ve kesitinden seçilmiş olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
     Listenin tamamını "daha önce bu sorunlarla ilgilenmiş insanlar" diye nitelendiren Aşut, "Yeni akil adamlar listesindekiler, konuya hakim insanlar. Verilen görev ise bu kişilere daha fazla sorumluluk yüklüyor. Sorumluluk her zamankinden daha dikkatli davranmayı gerektiriyor. Bu anlamda akil adamların, gerçekçi olmayan çözümler yerine, aklın, vicdanın ve hukukun realitelerine göre bir yol çizeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
     Hayata geçirilen çabaların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında ülkeyi geleceğe taşıyacak olan ortak ruh birliğini doğuracağına inandıklarını dile getiren Aşut, şöyle konuştu:
     "Çevremize baktığımız zaman aklı başında her insan, Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasyadaki sıkıntı, dram ve sorunların tek nedeninin bölgedeki bölünmüşlük ve parçalanmışlık olduğunu görürsünüz. Bundan dolayı gerek bu listedeki kişiler, gerekse milletimizin her bir ferdi olarak bu süreçte sorumluluğumuzu yerine getirelim ve birlikteliğimizi koruyalım. Çözüm sürecinde birlikteliğimizi parçalayan çekiç değil, kardeşliğimizi pekiştiren ve sağlamlaştıran tutkal olalım. Neticede bu hepimizin sorumluluğu. Mozaikten mermere dönüşmüş olan kardeşliğimizi bölmeye hiç kimsenin gücü bugüne kadar yetmemiş, bundan sonra da yetmeyecektir."
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER